Ovakva kafa ima određene benefite za jetru

Pijenje kafe povezano je sa nižim rizikom za razvoj hroničnih bolesti jetre, kaže novo britansko istraživanje. Studija, objavljena u "BMC Public Health", pokazala je da oni koji piju kafu imaju manji rizik da obole od neke bolesti jetre, pa i da od njih umru.

Izvor: Živim.hr
Pošaljite komentar
  1. Sto se tice mleka ako ste zdravi fizicki i mentalno slusajte samo svoje telo. Kada sam bio mlad nisam mogao bez litar mleka dnevno. Tako je bilo do neke 20 i neke godine, posle sam postepeno prestao da pijem mleko, poceo da jedem ljuto i presao na jogurt, ali ne ovaj nas vec "grcki" jogurt, koji mi prosto organizam trazi. Takodje i feta, tzv. "svapski sir" i polutvrdi zuti sirevi emental, grijer, asiago, machado. Da napomenem da nikad u zivotu nisam bio "ozbiljno" bolestan, a evo sad imam 55 godina i jos uvek sam u dobroj kondiciji. Ima tu i genetike naravno.
    (Petar, 12. jul 2021 18:40)

    # Link komentara

  2. Mleko i jeste zdravo, pogotovo kiselo. Pomodari medju kojima ima i lekara lupetaju, ali ko normalan se na to osvrce.
    (pilates, 11. jul 2021 13:06)

    слажем се да је кравље млеко здраво, али за теле .
    (мишо, 12. jul 2021 13:58)

    # Link komentara

  3. Obožavam te stručnjake koji tvrde da su bukvalno svi mlečni proizvodi štetni. Ti veze s mozgom nemaju ili su plaćeni da to promovišu.

    A naši stari bili triput zdraviji nego ovi danas jer su jeli svu organsku hranu koju uzgoje. Plus mleko, sir, kajmak, surutku itd.
    (Odgovor za Dylan doga, 12. jul 2021 08:57)

    # Link komentara

  4. Ne kazem da je ovo laz ali isto se govorilo za kravlje mleko 70-tih kao zdravo i sve naj od strane korporacije koje su ih proizvodile. Sada se mleko sve manje i manje preporucuje cak se i lekari pojavljuju koji javno govore protiv.
    Poenta je uvek u istrazivanjima treba videti ko ju je naurucio.
    (Dylan Dog, 11. jul 2021 10:57)

    Mleko i jeste zdravo, pogotovo kiselo. Pomodari medju kojima ima i lekara lupetaju, ali ko normalan se na to osvrce.
    (pilates, 11. jul 2021 13:06)

    # Link komentara

  5. Kao i za sve, treba znati kad i kako je piti... Takodje geni uticu na to kako cemo metabolisati kofein, a takodje kakav ce uticaj kofein da ima na hormone nadbubrezne zlezde... ako ste iscrpljeni i popijete kafu to je stres na stres... ali ako je popijete kad ste odmorni da bi bili u jos vecem fokusu i izdrzljivosti onda samo napred... treba je koristiti kao stimulator ali ne prekomerno... Osluskujte svoje telo.
    (O boze, 11. jul 2021 12:46)

    # Link komentara

  6. Antinauka. Kafa je otrov. Jedna od posledica je kao da sami sebi izazivate stres. Kao da sami želite da se osećate kao da je medved iskočio pred vas :)
    (Jr, 11. jul 2021 11:45)

    # Link komentara

  7. moja majka ,83 godine, zdrava i vitalna, potpuno očuvane psihe ,od svojih 30 ih godina je pila u proseku po 5 šoljica domaće kafe(srpske ili turske ,kako želite), danas popije 3 svakog dana ... dakle ,ne znam da li je kafa zdrava ,ali sam siguran da nije nezdrava !!!
    (dr, 11. jul 2021 11:36)

    # Link komentara

  8. kafa.....mmmmmmmmmm
    (Zivelii, 11. jul 2021 11:15)

    # Link komentara

  9. Ne kazem da je ovo laz ali isto se govorilo za kravlje mleko 70-tih kao zdravo i sve naj od strane korporacije koje su ih proizvodile. Sada se mleko sve manje i manje preporucuje cak se i lekari pojavljuju koji javno govore protiv.
    Poenta je uvek u istrazivanjima treba videti ko ju je naurucio.
    (Dylan Dog, 11. jul 2021 10:57)

    # Link komentara

  10. Nešto što uvek promiče ispod radara: nije bitno koliko šoljica ili šolja kafe dnevno piješ, već koliku količinu kafe (prah, suva materija). Ne pije svako kafu iste jačine. Primera radi, moja supruga pije manje šoljica kafe od mene, ali veću količinu kafe. Ja pijem šoljicu sa jednom ravnom kašičicom i popijem takve tri dnevno. Ona pije 2 šoljice sa po 2 vršne kašičice kafe, tj. voli baš jaku.
    (Robert, 11. jul 2021 10:57)

    # Link komentara

  11. kafa je izuzetno stetna za coveka, sve ostale price su gluposti...
    (b, 11. jul 2021 10:10)

    # Link komentara