Imamo li razloga za brigu zbog ujeda komarca? Dr Adamović razjasnio za B92.net

Ujed komarca stvara iritaciju, crvenilo na koži i kod dece i kod odraslih. Šta je preporuka da koristimo da ne bi došlo do ujeda, kao i da li u Srbiji ima slučajeva u kojima se javlja teža infekcija, razgovarali smo sa prim. dr Aleksandrom Adamovićem, dermatovenerologom i direktorom Gradskog zavoda za kožne i venerične bolesti u Beogradu.

Izvor: Milica Milosavljević
Pošaljite komentar
  1. liznes prst i razmazes tamo gde te svrbi i to ponovis dok receptori u mozgu nezaborave na svrab a ujed pauka nikako cesati jer onda fleka moze da traje mesecima i da svrbi nego uvek na vrhu otoka postoji jedan mali vodeni plikcic i njega treba iscediti do krvi i onda je otrov ostranjen tako da prodje za par dana a kada svrbi liznes opet prsic i razmazes po pliku tako da u zivotu nisam kupio autan ili tako nesto samo prstic i liz a ko neveruje neka proba nista ga nekosta
    (realno, 15. jun 2021 07:07)

    # Link komentara

  2. Vratili smo se sa Maldiva gde navodno nema nikakvih opasnih bolesti. Devojka je završila na VMA na sedam dana jer je fasovala Denga virus. Vrlo zeznuta stvar, bilo joj je jako loše dok nije počela da prima infuzije. Komarac je najopasnija životinja po čoveka od svih, godišnje ubije blizu milion ljudi. Čuvajte se!
    (Tesla&Pjer, 15. jun 2021 00:45)

    # Link komentara

  3. Sad krece prica o bolestima koje izazivaju komarci.
    (Bendzo Kazui, 14. jun 2021 22:02)

    # Link komentara

  4. Pa pošto se sada prksaju vodom komarci ce da nas pojedu.
    (KoRn, 14. jun 2021 21:27)

    # Link komentara