"Bolni" podsetnici na pandemiju: Problemi sa leđima, višak kilograma i loša krvna slika

Prethodnih 14 meseci su zaista bili netipični, na momente teški, psihički izazovni, a fizički veoma neaktivni. Sa svih strana smo napadnuti, ali se i dalje borimo, imamo posledice koje treba rešiti i krenuti dalje. Pokušaću da vam opišem šta nam je prvenstveno fizička neaktivnost, a onda i neadekvatna ishrana ostavila kao podsetnik na pandemiju, za koju se nadamo da konačno prolazi.

Pošaljite komentar
  1. Ja sam pokušala da se branim, pa sam upravo tokom pandemije uvela fizičku aktivnost i smršala više od 10 kg. E sad, stres i depresija, od toga se nisam odbranila uopšte...
    (a, 9. jun 2021 15:25)

    # Link komentara

  2. iskreno ja kao neko ko je uvek dugo provodio vreme u kuci ali cesto vezbao u teretani, prestao da idem ...i bas sam se udebljao i izgubio na misicima... cak su i ledja pocela da me bole a nisam imao taj problem... stvarno mi se ne vezba sa maskom na licu....tesko se dise. Smucilo mi se vise ovo
    (^_^, 5. jun 2021 02:12)

    # Link komentara

  3. Iskusila sam sve navedeno, pre pandemije sam bila u izuzetnoj formi i zdrava kao dren a sad sam depresivna i sa 10kg viska. Za ovo krivim nadlezne koji su donosili nepotrebno stroge mere, zakljucavali nas i ogranicavali kretanje. Kakva korona, nedostatak fizicke aktivnosti je neprijatelj broj jedan za zdravlje!
    (ja, 4. jun 2021 22:33)

    # Link komentara

  4. Odličan tekst, iz razloga što treba da se skrene pažnja na to. Deluje naivno sve ovo, međutim upravo mi se to dešava, izuzetno jak bol u leđima u jutarnjim časovima posebno izražen. Nisam imao te probleme ranije, upravno nedostatak nekih svakodnevnih rutina i aktivnosti je uzrok.
    (Dev, 4. jun 2021 19:34)

    # Link komentara

  5. Meni odgovara rad od kuće,nema malicioznih "kolega" I laznog "osmeha" uzivam u privatnosti svoga doma,fizički sam aktivan zato što svaki dan vežbam u stanu po 30 minuta i promenio sam način ishrane pri tome izgubivši 30 kilograma za 10 meseci......depresiju ne osećam zato što sam stalno sa jedinom osobom za koju znam da me iskreno voli a to je moja supruga(ostali me zaista ne zanimaju) organizujemo naš život upravo kako mi to želimo,pravimo jednodnevne izlete van Beograda svaki vikend......nije loše
    (Kmer ali ne crveni, 4. jun 2021 16:10)

    # Link komentara

  6. U mo slučaju jedenje iz dosade (emotivno prejedanje) = 8 kg viška
    (Lea, 4. jun 2021 15:32)

    # Link komentara

  7. Ja sam bio zdrav kao dren pre virusa a sada imam problem sa secerom i jetrom. Ni devet meseci nakon lakseg oblika prelezanog virusa ti rezultati se ne vracaju u normalne vrednosti.
    (Rale, 4. jun 2021 15:25)

    # Link komentara

  8. Kako ko, ja sam uspeo da smrsam 12 kg
    (Vf, 4. jun 2021 15:20)

    # Link komentara

  9. Depresija to ce biti najveci problem nažalost masovnih razmera
    ....
    (Teodor Teja, 4. jun 2021 15:18)

    # Link komentara

  10. Inace pre pandemije niko nije imao problema sa ledjima,niko nije imao višak kilograma i svakom je krvna slika bila savršena.Svi smo se bavili sportom,nikada nismo bili bolesni,živeli smo po 180 godina u proseku a umirali smo u snu sa osmehom.
    (KoRn, 4. jun 2021 14:57)

    # Link komentara