1. Е, ваши коментари су ми помогли да схватим да нисам једини са измењеним укусом. После прележане короне у августу мирис се вратио почетком септембра, међутим средином октобра почињем да осећам необичне мирисе. Прво кафа, као да мирише неки екстракт који се додаје приликом пржења. Затим паста за зубе и течност за испирање уста, баш као неки додатак који им се додаје у току производње, као нека пластика. Пржена храна највише мирише, опет не могу да опишем тај осећај, али између мириса и смрада. Пре неки дан и роштиљ је имао тај мирис. Надам се да ће се вратити ускоро.
    (Дејан, 26. novembar 2021 11:47)

    # Link komentara

  2. obican grip, jeri tako?
    (zmitjkoe, 10. maj 2021 07:27)

    # Link komentara

  3. Izgleda da COVID napada nerve zesce nego sto su mislili i zato se cula poremete ovako. Posle 6 nedelja od kada sam negativan, posle teskog oblika (na korak od bolnice), cula ukusa i mirisa su mi oslabela i poremetila se - bilo koja kafa je kao trostruki espreso, pivo sa gorcinom (nema veze koje) a vino kao sirup za kasalj. Mozda ce kovid pomoci da prestanem da pijem. :)

    Moja teorija je da se cula poremete ali da se neka pojacaju, pa te razlike u ukusu su mozda detektovanje hemikalija koje ubacuju u kafu, pivo, vino za pojacavanje ukusa pa se sludjeni zivci fokusiraju na to.

    Dok se to ne sredi, kisela voda, molim lepo, isti ukus :)
    (Poster, 10. maj 2021 01:57)

    # Link komentara

  4. Izgubila sam čulo mirisa u novembru na par dana, ne bih poželela ni neprijatelju. Brzo se vratilo, međutim sada neke mirise osećam izmenjeno. Ne mogu više da koristim moje omiljene parfeme jer to više nije taj miris. Tužno. Smrduckaju mi i sredstva za higijenu, omekšivač za veš... Taj karakterističan smrad je teško opisati, kao neka sladunjava trulež. Miris i ukus hrane, hvala bogu, osećam normalno.
    (ja, 10. maj 2021 01:14)

    # Link komentara

  5. Ja uporno pričam,nakon ovakvog iskustva, da nema gore kletve od " da Bog da da imaš da jedeš i piješ šta i koliko želiš ali da nemaš osećaj ukusa i mirisa". To je tako depresivno da sam mislio da ću poludeti. Miris pizze iz rerne, ili lepinja kada ih ja umesim, miris kafe, miris rodjenog tela. Kupao sam se po navici, naravno, ali nikad ne bih znao da li se osetim, i kako..povratak mirisa je bio isto depresivan, jer mi je u jednom momentu sve mirisalo na trulo meso, ja sam to zvao "miris smrti".. konačno, posle dva meseca, juče sam u sobi osetio miris mirisne sveće u čaši, koja NIJE bila upaljena. Napominjem da sam inače imao čulo mirisa kao lovački pas, i sad sam srećan što mi se vraća u punom obimu. Za one koji pominju grip, ovde miris nije povezan sa zapušenim nosem, nos mi je bio 100% čist od sekreta. Još neko je pokušao da bude duhovit, "ne moram da osetim miris i ukus jagnjetine, da bih znao da je jedem, kad je već vidim". Verujte mi da MORA da se oseti i miris i ukus, da biste zaista i uživali u tom zalogaju. Ovako, ma šta da jedete od omiljene hrane, nema bukvalno nikakvu aromu. Užasno iskustvo, i sada razumem kako je ljudima koji imaju anosmiju ceo život.
    (Paja, 9. maj 2021 22:49)

    # Link komentara

  6. Ja sam izgubio samo čulo mirisa, ali mi se vratilo skroz posle desetak dana. Prvih 5 dana nisam osećao baš ništa, onda je polako počelo da se vraća. Posle toga je počelo polako da se vraća, osećao sam određene mirise u tragovima, nešto što bi trebalo jako da miriše ja sam jedva osećao, vrlo blago. Da bi iz dana u dan mirisi postajali jači. Poslednje što se vratilo su suhomesnati proizvodi, čak kada sam sve drugo osećao lepo njih nisam uopšte da bi se na kraju i oni vratili. Ja sam lepo prošao.
    Dok moja koleginica 6 meseci od kako je izgubila miris i ukus još uvek joj se nije vratilo, kaže da joj sve smrdi.
    (Sttevan, 9. maj 2021 22:41)

    # Link komentara

  7. pa svaka ptica na grani zna,
    da korona ne postoji,
    mejnstrim mediji vas uvedili da vam je lose
    vama zapravo nije nista,
    probudite se,
    mucnite svojom glavom,
    pametnom dosta
    (wer, 9. maj 2021 22:05)

    # Link komentara

  8. Posle 2 meseca mi se vratila cula.
    (IntruderBrokoli, 9. maj 2021 21:59)

    # Link komentara

  9. Od decembra ne osecam normalno miris. Sva przena i pecena hrana mi isto smrdi, deterdzenti, a svaki slatkis neki blagi miris vanile. Strasno!
    (anica velickovic, 9. maj 2021 21:26)

    # Link komentara

  10. Iako sam preležao koronu pre tri meseca, njuh mi i dalje "brlja". Pre neki dan sam jeo neku hranu sa topljenim sirom. Ukus fantastičan kao i uvek, ali mi je mirisalo na smrdljive čarape. A znam da nije bilo tako ranije. Još uvek ne osećam miris drveća i prirode kao ni duvanskog dima. Nemam problem sa baš jakim mirisima, recimo parfem, dezodorans, sredstva za dezinfekciju. Ove blaže osećam pomalo. Što se hrane tiče, moram da se nagnem nad tanjir da bih osetio.
    (Millennium, 09. maj 2021 20:19)

    Zahvaljujemo se na glasu.

    Ovo sto si napisao nema veze, ova čula mirisa i ukusa su usko povezani ne možeš da ne osećaš ukus a miris da osećaš i obrnuto, može biti jedno od ta dva oslabljeno ali da ga nema ili ima miris čarapa to ne može. Što se tiče korone, korona je prehlada i kad se čovek prehladi ako je jaka prehlada on izgubi miris i ukus tako da...
    (surovo iskren, 9. maj 2021 20:43)

    # Link komentara

  11. Ma ko ga j*** culo kreveta je jako bitnije ?
    (Anoniman, 9. maj 2021 20:34)

    # Link komentara

  12. Iako sam preležao koronu pre tri meseca, njuh mi i dalje "brlja". Pre neki dan sam jeo neku hranu sa topljenim sirom. Ukus fantastičan kao i uvek, ali mi je mirisalo na smrdljive čarape. A znam da nije bilo tako ranije. Još uvek ne osećam miris drveća i prirode kao ni duvanskog dima. Nemam problem sa baš jakim mirisima, recimo parfem, dezodorans, sredstva za dezinfekciju. Ove blaže osećam pomalo. Što se hrane tiče, moram da se nagnem nad tanjir da bih osetio.
    (Millennium, 9. maj 2021 20:19)

    # Link komentara

  13. Пре неки дан сам размишљала о томе како више никада нећу променити парфем, јер не осећам како који мирише. Мој омиљени више не осећам, када ставим. Мирис се, после ковида, вратио на 70-80%, али то није то, ни приближан интензитет. Често се дешава да данима имам у носу мирис најприближнији неком мирису спремања, динстања хране, лука, запршке. Неподношљиво је.
    (Ивана, 9. maj 2021 18:55)

    # Link komentara

  14. Oko četiri meseca posle korone još mi se miris nije skroz vratio, možda oko 20-30%. Osetim ako je neki miris baš intenzivan i jak, dok neprijatne mirise uopšte ne osećam. Imam dete od 15 meseci i još ne mogu da osetim smrad kake. Čak često suprugu pitam da pomiriše, jer mi je delovalo da je beba stenjala ali ništa ne osetim pa nemam pojma da li da je presvlači. Jako čudno. Mada, nije da mi nedostaju mirisi, čak ni zbog hrane. Uvek sam bio u fazonu, "ne mora da miriše, ali samo da ne smrdi", tako da mi je trenutno savršeno.
    (brm, 9. maj 2021 18:36)

    # Link komentara

  15. Ja isto imam iskrivljeno čulo mirisa. Nisam imao koronu, nikakve simptome kakve je moj otac imao. Posto imam dosta jakih parfema i mirisu bas jakim notama, u 90% slučajeva ja te parfeme ne osećam, iako ih drugi oko mene osećaju.
    (MG, 9. maj 2021 17:53)

    # Link komentara

  16. Meni je tek nekih 20ak dana posle povratka delimicnog mirisa sve pocelo da mirise na uzeglu narandzu i paradontaks pastu.

    Malo pre toga, nakon pocetka vracanja mirisa, a i pre gubitka istog, imao sam osecaj badema u ustima ( kasnije sam nasao da se badem oseca kada si otrovan teskim metalima ).

    Elem, sada mi kafa mirise na neku gorcinu i kiselinu, kao da osecam najgore nijanse mirisa kafe. Isto tako, parfemi, kao da su mi uzegli. Neki da, neki ne, tako da ne znam da li mi proslogodisnji nekako ne valja, pokvario se ili ga ja drugacije osecam. Sve u svemu, grozno!
    (Šerlok, 9. maj 2021 17:49)

    # Link komentara

  17. Šta li će biti za nekoliko godina kad svi po više puta preležimo kovid?
    (Mile, 9. maj 2021 17:28)

    # Link komentara

  18. Meni, posle skoro godinu dana, su neki mirisi poremećeni.
    (ivan, 9. maj 2021 17:12)

    # Link komentara

  19. Meni je evo i posle mesec i po od teskog oblika korone samo koka kola ostala iskrivljenog ukusa do te mere da ne mogu da je pijem, hvala Bogu!!!!
    (Perhan, 9. maj 2021 17:04)

    # Link komentara

  20. Nažalost, i sam sam jedan od njih. 6 mjeseci poslije preležane korone neki poznati mirisi su iskrivljeni. Crna kafa, bijeli i mladi luk, kuvana jaja.
    (kele®, 9. maj 2021 15:52)

    # Link komentara

  21. Gluposti...ovo pise neko ko nije prelezao grip i ne zna kako to sve izgleda.Ja sam prelezao i znam...
    (Mile, 9. maj 2021 15:38)

    # Link komentara

  22. Prije 7-8 mjeseci imao sam simptome koji su najcesce navedeni kao posljedica infekcije korona virusom.
    Prvih nekoliko dana groznica,uz blago povisenu temperaturu,bol u sakama i stopalima,kasalj..
    Iako sam gubitak mirisa smatrao bizarnim simptomom,mozda sam bio i sumnjicav,sedmog dana sam u roku od nekoliko sati izgubio culo mirisa.
    Narednih 20ak dana nisam osjecao nista-ni ukus ni miris,apsolutno nista.
    Takav zivot je grozan,skoro potpuna anhedonija.
    Ne osjecate miris i ukus hrane i pica,omiljene mirise iz okoline,parfeme.. Cak i smrad nedostaje,sto je nevjerovatno.
    Sada,nakon 7 mjeseci,mislim da mi se vratilo 60-70% mirisa i ukusa,ali i dalje je to narusen kvalitet,a ono sto osjecam je poprilicno izmijenjeno i nije kao prije.
    Nadam se da ce se sve vratiti na staro-miris i ukus hrane,pica,okoline,ali i zivota.
    Podrzavam sve u borbi i istrajnosti.
    (kaiser84, 9. maj 2021 15:04)

    # Link komentara

  23. Kako nesto moze da smrdi ili mirise kad nemas culo mirisa????
    (Bendzo Kazui, 9. maj 2021 15:01)

    # Link komentara

  24. хахаха
    (Пеђа, 9. maj 2021 14:45)

    # Link komentara