Med i voda: Koje su prednosti ovog napitka?

Topla voda i med mogu da smanje umor i povećaju vitalnost tela. Ova kombinacija je idealna za sve koji žele da povećaju svoju fizičku izdržljivost i nivo energije.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Delimicno tacno. Iz dugogodisnjeg iskustva. Jaca imunitet. Ostali uglavnom nije tacno.
    (True, 5. april 2021 11:26)

    # Link komentara

  2. Uz voće ćemo uneti i vlakna, ali uz med ništa, veoma malo mikronutrijenata i to je to. Nije sve iz prirode baš toliko zdravo, naročito ako se ne krećemo i ne vežbamo.
    (Dule Astro, 4. april 2021 10:18)

    Pročitaj ti malo detaljnije sastav meda pa onda diskutuj, nemoj objanjivati ljude.

    Naravno da med nije nešto čega se treba najesti kad si gladan, isto kao što ne treba da se najedeš džema, oraha ili bilo čega drugog što sadrži previše šećera ili biljnih masti.

    Ali pričati da med nema ništa osim šećera i da je taj šećer u medu više štetan nego koristan...

    Samo da te prosvetlim: med je jedina vrsta hrane na kojoj bi mogao da preživiš više sedmica. Dakle, daleko od toga da je takva ishrana idealna, ali bi omogućila da se preživi ako nema nikakve druge hrane.

    Inače, pored 75-80% sastava u vidu prostih šećera, med sadrži i brojne enzime, vitamine, minerale, eterična ulja, esencijalne amino kiseline, ali i neke biljne antibiotike (fitonicide) tako da se može smatrati i vrstom prirodnog antibiotika.

    Takođe, med namazan na rane omogućava im da brže zarastu, jer ne dozvoljava prodor kiseonika, čime onemogućava bakterijama da se razmnožavaju na rani i tako je inficiraju.


    Ali, bitno je lupiti bez prethodnog čitanja i detaljnijeg informisanja o nečemu.
    Jedna-dve kašike meda dnevno su odlične za zdravlje, a naravno da treba konzumirati i voće, kao i sve drugo što nam omogućava da budemo zdraviji.
    (Veliki brat, 5. april 2021 03:28)

    # Link komentara

  3. Kako doći do pravog kvalitetnog meda danas????
    (Sektaš Apokaliptičar, 04. april 2021 11:18)

    Pa kod pčelara. Isto kao što pronađeš novi restoran, odeću ili nešto drugo tako pronađeš i dobrog pčelara i od njega kupiš domaći proizvod. Samo nemoj očekivati da kod njega med bude upakovan u fensi teglu i da košta 300din. Med kod pčelara košta 600+ din zavisno od vrste. U većim gradovima je i dosta skuplji. Neka vas ne mrzi da odete 20-ak km od grada i tamo ćete pronaći kvalitetan a pristupačan med direktno kod pčelara. Nemojte da budete lenji i da čekate da sve dođe do vas.
    (Pčelar, 4. april 2021 12:54)

    # Link komentara

  4. Vidi ovoga, sad ni med ne treba da se jede, na svaku vest o šećeru javi se gomila pametnjakovića, dosadni ste sa komentarima, niko vas ne tera da konzumirate šećer, al pustite nas koji volimo slatko na miru.
    (Ninamandarina, 4. april 2021 12:30)

    # Link komentara

  5. šta kaže STRUKA na ovo, zar nije to "alternativna" medicina (čim je nešto prirodno odmah se proglasi alternativnim)
    (biciklista m, 04. april 2021 09:36)

    Veze s' vezom.
    (Tehnolog, 4. april 2021 12:15)

    # Link komentara

  6. Kako doći do pravog kvalitetnog meda danas????
    (Sektaš Apokaliptičar, 4. april 2021 11:18)

    # Link komentara

  7. Šećer je šećer, nema tu razlike između belog kristal šećera i šećera u medu ili voću, osim i odnosu glukoze i fruktoze - ali, pazite sad, u voću i medu imamo više fruktoze koja je lošiji deo šećera.
    Uz voće ćemo uneti i vlakna, ali uz med ništa, veoma malo mikronutrijenata i to je to. Nije sve iz prirode baš toliko zdravo, naročito ako se ne krećemo i ne vežbamo.
    (Dule Astro, 4. april 2021 10:18)

    # Link komentara

  8. Potpisujem,koristim pola godine,kilogrami idu dolje,ne brzo ali idu.
    (sumadinac, 4. april 2021 09:51)

    # Link komentara

  9. šta kaže STRUKA na ovo, zar nije to "alternativna" medicina (čim je nešto prirodno odmah se proglasi alternativnim)
    (biciklista m, 4. april 2021 09:36)

    # Link komentara

  10. Eeehhh..volim med..ali kao dijabeticar koji je trenutno na Pronisonu zbog proklete korone med ne smem ni na slici da pogledam, a mislim da mi i od case vode koju popijem skoci secer ludacki..
    (Perhan, 4. april 2021 09:11)

    # Link komentara