Da li su ćelije ubice rešenje?

Interakcija između koronavirusa SARS-CoV-2 i ljudskog imunog sistema značajno utiče na tok i oblik bolesti kod pojedinačnih pacijenata od kovida 19. U normalnim slučajevima odgovor imunog sistema u vidu prirodnih ćelija ubica (NK ćelija) predstavlja važan korak u borbi protiv razmnožavanja virusa na samom početku infekcije.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Znači dve trećine populacije ima te NKG2C receptore i ne mora da se vakciniše? U ovoj oskudaciji vakcina, ne bi bilo loše sprovesti masovno testiranje na te receptore, što je pretpostavljam nemoguće zbog neke komplikovane dijagnostike.

    Stvarno imam utisak da dijagnostika sporo napreduje, oduvek sam maštao o tome da će iz kapi krvi moći da se utvrdi celokupno psihofizičko stanje čoveka, ili nekim termo-kamerama ili šta već. Imamo spektrometre pomoću kojih možemo da utvrdimo koliko kojih elemenata ima u na površini planeta, a ne možemo za ljude da utvrdimo, ili na osnovu mirisa... Postavi se uređaj u svakoj prodavnici, apoteci, tržnom centru, bankama, opštinama, sudovima, itd...
    (NikolaKG80, 24. februar 2021 01:27)

    # Link komentara

  2. Ups, sad su tu i neke NK celije. Ja ucio samo o B i T celijama.
    (Djordje, 24. februar 2021 00:41)

    # Link komentara

  3. ovaj virus mora se sagledati i sa drugih strana, a ne samo sa medicinske...koliko sam primetio svi koji su umrli i imali tesko obolenje njihov imuni sistem je burno odreagovao...jednom recju sam sebe je ubio...zbog toga deca slabo odreaguju jer im imuni sistem nije dotakao maksimum...znaci virus je vestacki i sa ciljem je napravljen...
    (informaticar, 23. februar 2021 19:53)

    uopšte ne znam šta će nam virusolozi kad imamo Tebe.
    (kiki, 23. februar 2021 23:56)

    # Link komentara

  4. ovaj virus mora se sagledati i sa drugih strana, a ne samo sa medicinske...koliko sam primetio svi koji su umrli i imali tesko obolenje njihov imuni sistem je burno odreagovao...jednom recju sam sebe je ubio...zbog toga deca slabo odreaguju jer im imuni sistem nije dotakao maksimum...znaci virus je vestacki i sa ciljem je napravljen...
    (informaticar, 23. februar 2021 19:53)

    Što je babi milo to joj se i snilo.
    (Idi begaj, 23. februar 2021 23:43)

    # Link komentara

  5. Fala bogu da konačno videh u mediju text koji teletabisima poput mene malo približe dešavanja.
    E sada,zašto ovi imaju a ovi nemaju receptore?
    Onda te ubeđuju - cijepi se,nemoj se cijepiti....
    Pa ne zna ni doca jbt...
    (Idi begaj, 23. februar 2021 23:41)

    # Link komentara

  6. (informaticar, 23. februar 2021 19:53)

    Kad sam se već uključio da objasnim, Taurin koji je odgovoran za kvalitet i odnos krvnih zrnaca proizvodimo i sami. Vezan je sa testosteronom koji omogućava njegovu proizvodnju. Istovremeno je estrogen kočnica za metabolisanja taurina.
    Upravo "hakovanja" komunikacije je grubo objašnjeno način kako Korona preuzima imunitet i koristi ga kroz autoimuni odgovor, o čemu pričaš. Nije haotično stanje u pitanju gde naš imuni sistem napada bez kontrole već upravo opisani mehanizam.
    Razlog zašto deca u uzrastu bez testosterona (pre puberteta ) tačnije niskim nivoima generišu manje taurina a žene koje imaju povoljan odnos estrogena naspram testosterona imaju sreću na svojoj strani, estrogen blokira metabolisanja taurina te je odatle klinička slika kod njih "mlaka".

    Isprobano da unosom školjki koje su bogate estrogenom, gašenjem taurindke produkcije nestaje odgovor imunosistema gde temperatura pada u periodu od 10-12h i ne vraća se više. Produkcija antitela je već krenula i fizička iscrpljenost je prisutna ali klasični simptomi se gase.
    Dotakao si se teme pa da objasnim kako šta sa čim. U mojim krugovima ispitano funkcionisalo besprekorno na većem broju obolelih.

    od: limenka sa 250gr školjki radi posao. ;)
    (466453, 23. februar 2021 22:29)

    # Link komentara

  7. Kakav je ovo monstrum - virus:(
    (Smuleco, 23. februar 2021 19:34)

    Interesantno ali ceo tekst nema veze sa isključivo Korona virusom.
    Znam stanje svojih T-ćelija, trigijem ih aktivno sa hexaphosphate inositolom da se ne povuku u slezinu, epitelne maksimalno aktivne. Više puta testiran na antitela čisti za potvrdu da kao AB krvna grupa neću imati antitela u krvnoj plazmi i višestruko PCR testiran, uvek negativno. Višestruko izložen virusu i svaki put kad sam ga "dobio" imao sam svrab na podlakticama sa spoljne strane. Direktno zatim PCR test i negativan svaki put. Dakle, T-ćelije rade svoj posao.
    Nije za očekivati niti izlaziti da javnom preporukom, zahteva više obimnih testova koji nisu dostupni svima a tamo gde su dostupni su na naučnom istraživačkom nivou ili vrlo skupi ukoliko se naruče specifično.
    U budućnosti će sve ovo biti korigovani izmenama u kromozomima gde će svi imati nativne zaštite ali će proći vreme gde moramo prihvatiti neetički deo genetske modifikacije drugog reda. Verujem da će ovaj deo proći lakše nego direktne genetske modifikacije koje ni sam ne podržavam.
    U nekoj novoj verziji pošto i prirodno non stop evoluiramo bićemo imuni na šta god.
    Prvi stepen osvajanja Marsa je prošao, idemo dalje.
    (466453, 23. februar 2021 21:20)

    # Link komentara

  8. Ćelije ubice. Čoveče. Kambrium park.
    (Zrki, 23. februar 2021 21:07)

    # Link komentara

  9. Što implicira da će 4% populacije ovaj virus uništiti.
    (Ava, 23. februar 2021 20:22)

    # Link komentara

  10. ovaj virus mora se sagledati i sa drugih strana, a ne samo sa medicinske...koliko sam primetio svi koji su umrli i imali tesko obolenje njihov imuni sistem je burno odreagovao...jednom recju sam sebe je ubio...zbog toga deca slabo odreaguju jer im imuni sistem nije dotakao maksimum...znaci virus je vestacki i sa ciljem je napravljen...
    (informaticar, 23. februar 2021 19:53)

    # Link komentara

  11. Kakav je ovo monstrum - virus:(
    (Smuleco, 23. februar 2021 19:34)

    # Link komentara