1. Psihofizioloski smo koliko-toliko spremni za seksualni zivot sa 18-19 godina. Fiziolosko vreme za radjanje prvog deteta je 23-27 godina zivota zene. Posle toga moze da radja koliko puta joj priroda dozvoli. Optimalan period izmedju dva porodjaja je 3 godine, da se organizam majke odmori. Zenama posle 30 godina starosti znatno opada plodnost u vec se smatraju starije trudnice, posebno ako radjaju prvo dete. Kod trudnica posle 35 godina starosti, potrebna su dodatna genetska ispitivanja tipa NIFTY testa ili amniocenteze jer su cesce anomalije ploda. Posle 40 godina starosti, zaboravite na trudnoce, ptestare ste. Uvek ima izuzetaka, ali ovo je onako kako su nas na fakultetu ucili.
    (Dr, 15. april 2021 23:12)

    # Link komentara

  2. Regulisite da mogu da dam svoju jajnu celiju kome god ja zelim, koliko god puta razlicitim ljudima, kao i da mogu da dobijem spermu od svojih prijatelja ili poznanika i ima da se poveca broj materijala za, nazovimo ih "namenske" vantelesne. Svako u svom zivotu ima nekog ko bi bio voljan da mu/joj donira sta treba ali nasi glupi zakoni to sprecavaju tj. komplikuju bespotrebno. U nekim zemljama je skroz ok da cak roditelji doniraju sta treba partnerima svojih potomaka ako bas nema drugih opcija. I to je prihvatljivije vecini nego da biraju gene na slepo od no name donora.
    (Tafak, 3. februar 2021 16:01)

    # Link komentara

  3. @kaiser, a inače većina žena u Srbiji se hrani čia semenkama sa obronaka Himalaja, praktikuje jogu svaki dan, rade posao bez stresa i dišu planinski vazduh tako da su savršeno zdrave i naravno da mogu radjati i u kasnim četrdesetim bez problema.
    (srkz lvl 10, 3. februar 2021 14:41)

    # Link komentara

  4. Ne lazite vise narod da je posle 35 tesko zeni da zatrudni.To vi gledate danasnje zene koje ne zive zdravo i rade svasta sa svojim telom i donosite tako los zakljucak.Vecina zena moze da radjaju i do kasno samo ako su zdrave odnosno ako su zdravo ziveli.To sto ne zivimo zdravo vise to je nesto drugo.
    (Kaiser Roger, 3. februar 2021 12:31)

    # Link komentara