1. Smrc!
    (Toto-ko-tunjo-vidno-potresen, 27. januar 2021 20:52)

    # Link komentara

  2. @drvobrad - da nije EU ne bi Srbija ni videla Fajzer vakcine. Nemacka insistira da se da Srbiji iako nikakav ugovor nema sa Fajzerom ni Modernom ma da bi i Nemackoj mongo zancilo bilo sta da dobije. Ono sto je masno placeno dolazi iz Kine. Oksfordsku ne da su platili nego su direktno fininansirali razvoj te vakcine i imaju prava na nju.
    (Proka, 27. januar 2021 15:00)

    # Link komentara

  3. Vidi se na slici simpatičan mladić
    (Jones, 27. januar 2021 14:31)

    # Link komentara

  4. Niko ne sluša šta čovek govori, Astrazeneka od početka nije zamišljena da stvori profit već da pomogne ljudima. Šta im fali da sačekaju par meseci i kad krene da pravi 100 miliona vakcina na mesečnom nivou...eto brze imunizacije.
    Inače EU je tek sad prihvatila Astrazeneku jer su je smatrali vakcinom za sirotinju i zemlje trećg sveta a gle sad da se pobiju za nju. Gde im je sad nemačko američki Fajzer? Ne može da pređe američku granicu jel da?
    (Ervin, 27. januar 2021 14:25)

    # Link komentara

  5. Cela poenta je što je EU platila ove vakcina odavno, i pre nego što su bile prizvedene a sada odjednom nema tih vakcina, AstraZeneka ne vraća novac i pravda se "kašnjenjem u proizvodnji". Postoje ozbiljne sumnje da AstraZeneka regularno proizvodi vakcine, ali ih prodaje nekim drugim zemljama pa čak i na crno tržište, one iste za koje je uzela novce pre par meseci od EU. Zato je EU danas tražila da kompanija dostavi podatke koliko je vakcina proizvedeno i kome su poslate, a ovaj lik je napustio sastanak. Ako se to da su zaista to radili, to je čisti kriminal i džaba ovome liku što se pravi nevešt i glumi žrtvu, brzo će završiti iza rešetaka.
    (Dare, 27. januar 2021 13:50)

    # Link komentara

  6. Niko javno neće reći da su cene vakcina na crnom tržištu otišle toliko gore da se jednostavno isplati platiti i penale za kašnjenje. Sada odjednom svi proizvođači nemaju količine koje su već plaćene "na belo". Čuli smo svi da je u toku rat za vakcinama, samo većina nije razumela šta to znači.
    (Stefan, 27. januar 2021 13:14)

    # Link komentara

  7. Evropa je ispala glupava a sada na silu pokusava nesto da promeni. AstraZeneka je jedina kompanija koja je na pocetku rekla da nece zaradjivati na vakcini i da je prodaje po ceni pravljenja. Samim tim nema razloga da mesetari, vec ce da isporuci obecano.
    Ono sto boli EU je sto je ostala bez obecanih Pfizer i Moderna vakcina, posto je Pfizer taj koji se bavi preprodajom po vecoj ceni, ali njima nista ne mogu. Zato sada na silu zele da uzmu vakcine koje je AstraZeneka namenila drugim trzistima (ukljucujuci i nas).
    (drvobradi, 27. januar 2021 12:55)

    # Link komentara

  8. Kaze gospodin da ovu ne rade da zarade vec da pomognu. Oduvek su farmaceutski giganti radili za dobrobit ljudskog roda, nikako za ogromnu zaradu!
    (Vrle, 27. januar 2021 12:42)

    # Link komentara

  9. Korona je politika..isto tako se donose odluke i sto se tice vakcina.velika je tu lova u igri,a gde je velika lova tu je i politika.bitno je uzeti sto veci primat na trzistu vakcina.zdravlje i bezbednost ljudi su zadnja stavka u ovoj prici
    (Kiki, 27. januar 2021 12:31)

    # Link komentara

  10. Ruud Dober, jedan od šefova AstraZeneca je javno rekao da oni pojma nemaju šta se od te vakcine sve može desiti, kakve komplikacije i nuspojave su moguće, pogotovo dugoročno, za 4 godine!
    (Pametnjaković, 27. januar 2021 11:19)

    # Link komentara

  11. Ugovor je ugovor... Ako ga nepostujes, kazna!
    (икодије, 27. januar 2021 10:55)

    # Link komentara

  12. EU ponovo pokazuje svoje slabosti. Dok su pregovarali oko Bregzita, Britanija je već sebi obezbedila više vakcina nego što bi dobila da je ostala u EU.
    A čovek lepo reče koliko stanovnika živi u EU u odnosu na ceo svet a koliko će dobiti vakcina.
    Nekako mi je drago što nismo još u EU
    (Marko, 27. januar 2021 10:43)

    # Link komentara

  13. Eu je kao i Sad navikla da uzima sve od svih i onda izigrava dobrotvora dajuci ostalima mrvice. Sada su stvari drugacije malo.
    (voodoo, 27. januar 2021 10:37)

    # Link komentara