Uz biološku terapiju moguće je zaustaviti psorijazu

Zahvaljujući angažovanju stručnjaka iz oblasti dermatovenerologije, udruženja pacijenata i odluci Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, biološka terapija za lečenje psorijaze se na pozitivnoj listi lekova u Srbiji nalazi od prošle godine, a trenutno se pokazala kao najefikasnija opcija za terapiju.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. @Ivan ZG

    Hvala, i to sam čuo skoro ali iskreno sada se ne bih vraćao na staro, najviše zbog toga što sam imao i povišen holesterol i visok pritisak koje takođe više nemam, računam da ovo mom organizmu prija. Mada zbog ovog virusa vitamin D svakako ne bi bio loša ideja...
    (Jovan, 25. novembar 2020 08:48)

    # Link komentara

  2. Jovane@

    Siguran sam da ovakva promjena ishrane djeluje odlično na povlačenje psorijaze. Ali isto tako mislim da si možeš pomoći sa vitaminom D (5.000 IU i E (2x400 IU), selenom (200 mcg), cinkom (15-30 mg) i probioticima (najmanje 20 milijardi dnevno).
    Time vrlo brzo izgradiš imunitet, a on je u slučaju psorijaze - loš. Za 15 dana već vidiš promjene na bolje i mnogima nestane sve ili se smanji 80%.
    Ovakva rigorozna promjena ishrane je dobra, ali uz ove vitamine i minerale se mogu postepeno uvoditi natrag pojedine namirnice. Ako na neku reagirate drastičnim pogoršanjem onda se ona do daljnjeg isključi, ali ne i za sva vremena. Organizam je u stalnoj mijeni pa će sa boljim općim stanjem organizma i imuniteta i odgovor organizma na pojedine namirnice biti blaži ili ga neće ni biti. Ljdi sa psorijazom najčešće imaju slabiji rad organa za izlučivanje (jetre i bubrega) a da to ni ne znaju. Kada se jetra i bubrezi dobro oporave promjenom ishrane nakon 3-6 mjeseci mogu se postepeno vraćati izostavljene namirnice u ishranu.
    Sretno!
    (Ivan ZG, 24. novembar 2020 17:06)

    # Link komentara

  3. Meni je ćerka prevela ovo, pa ako vam engleski nije problem evo pogledajte, to je celovita ishrana u pitanju, meni bez mesa nije bio nikad problem, malo jeste oko jogurta sira ali na sve se čovek navikne. Jednom prilikom sam vratio te mlečne stvari u ishranu i tako je buknulo odjednom da sam bio siguran da je to, tako da više pipnuo nisam i ne fali mi.
    [link]
    (Jovan, 24. novembar 2020 08:37)

    # Link komentara

  4. Roćevac, 23. novembar 2020 16:41

    [link]

    za pocetak, kao putokaz, a dalje mozete sami.
    (Lea, 23. novembar 2020 22:16)

    # Link komentara

  5. WFPB?
    Može li pojašnjenje?
    (ABC, 23. novembar 2020 19:34)

    # Link komentara

  6. Znam da nije ovo tema ali ima li neko resenje za seboroicni dermatitis??? Ubija me vise od 15 godina, nema sta nisam probao, od skupih DS preparata do najjacih kortiko krema. Probao i sa promenom ishrane ali slaba vajda. T zona haos, kosa se proredjuje....
    Svaka sugestija dobrodosla.
     (djakomo, 23. novembar 2020 17:18)

    # Link komentara

  7. Jovane. Štaje WFPB?
    Hvala unapred. Inače ja koristim mast KARTALIN i ona mi pomaže bolje nego lekove koje su mi davali Doktori. Razne masti na bazi kortikoida.
     (Roćevac, 23. novembar 2020 16:41)

    # Link komentara

  8. Ja dobijam Consetyx i prezadovoljan sam.
    Inace ima psorijazu i dobio sam artritis od nje.
     (BOSS, 23. novembar 2020 14:27)

    # Link komentara

  9. Ja sam je imo celog života, govorili mi da to tako mora, da je autoimuno bla bla, da ishrana niti bilo šta drugo nema veze sa tim. E pa kad sam prešao na WFPB ishranu nemam više ni p od psorijaze evo već peta godina (imam 56). Samo bih voleo da mi je neko ovo ranije rekao, a zato i pišem ovde, možda pomogne nekom.
    (Jovan, 23. novembar 2020 14:21)

    # Link komentara