1. Mojim roditeljima su lekari Infektivne klinike spasili zivot. Naklon do poda i kao strucnjacima i kao ljudima. Zahvalni smo im za ceo zivot. Da, imaju protokol, i da, imaju i terapije i skupe i jeftine. A vi komentatori sto se frljate sa informacijama sa interneta, od sveg srca vam zelim da ne isprobate na svojoj kozi to sto nalazite na Guglu.
     (pizza pametnica, 6. avgust 2020 15:52)

    # Link komentara

  2. Gluposti,remdesivir i favipiravir nisu efikasni ili nisu nista bolji od hlorokvina. To su antivirusni lekovi koji ne deluju ni protiv virusa za koje su dizajnirani,a kamoli protiv korone. Remdesivir je napravljen za ebolu,a favipiravir za grip,pa ni tu ne deluju nesto posebno. Zasto onda toliko velicaju remdesivir,a omalovazavaju hlorokvin kad su jednako (ne)efikasni ili je cak hlorokvin i bolji? Samo zato sto je remdesivir jako skup,a hlorokvin jako jeftin. Nema velike zarade na hlorokvinu. A hlorokvin velica profesor Didije Rault,najveci francuski infektolog. I pije ga preventivno Donald Trump,koji se evo nije zarazio vec pola godine. Deksametazon je pak druga prica,to je sintetski glikokortikoid,lek koji se koristi siroko u medicini kad treba suzbiti zapaljenje i preteranu imunolosku reakciju sto je slucaj kod teskih oblika kovida. On ima smisla i tu se svi slazu. Za mene bi bolja kombinacija bila hlorokvin,hemomicin i deksametazon. Antivirusni lekovi su generalno jako slabi. A Slovenci se bas i nisu proslavili u ovoj epidemiji,jer imaju najveci broj mrtvih na milion stanovnika od svih drzava bivse SFRJ,pa bih ja vise voleo da znam sta koriste srpski infektolozi u Beogradu ili nemacki u Minhenu nego Slovenci.
    (Oliver, 05. avgust 2020 21:51)

    Али Слооооовеееенци... Шта Словенци, убили су више пацијената него ови наши сељаци што немају појма, а ваљају скупе лекове.
     (Zemlja, 6. avgust 2020 12:40)

    # Link komentara

  3. Trebalo bi da uključe i neki antikoagulans. Dugo se već piše po medijima da su u plućima preminulih nadjeni krvni ugrušci.
    (svetislav, 6. avgust 2020 10:03)

    # Link komentara

  4. Све нам је са стране боље,своје омаловажавамо и не ценимо.
    Тужно..!!
    Подршка нашим лекарима!!
     (звечанац, 6. avgust 2020 09:06)

    # Link komentara

  5. Neverovatno... Nećete verovati ali i srpski lekari koriste iste te lekove. Ali komšijsko dvorište je uvek lepše...
    (Bob Rock, 6. avgust 2020 08:20)

    # Link komentara

  6. Pametni Slovenci ćute i služe globalnoj farmakomafiji, uplaćuju novac građana bogatunima iz Gilead-a za bočice šećerne vode, a ne ko mi slobodoljubivi koji postavljamo pitanja, sram nas bilo!
    (ljubljanska banka, 5. avgust 2020 23:39)

    # Link komentara

  7. Ocigledno ne posto imaju najvisu smrtnost.
    (Novičok bojs, 5. avgust 2020 23:36)

    # Link komentara

  8. Kolege sta mislite o svojim “obracunima” ?
    Placamo 10 % poreza na bruto zaradu i to je preko 3x vise od dodatka koji primamo samo na rad po vremenu tj bez dezurstva i nocnog rada i go!!!!
    (svet, 5. avgust 2020 23:12)

    # Link komentara

  9. ALEX@
    SLAZEM SE ,JER SAM SA NJIMA ZIVELU JEDNU DECENIJU.
    PAMETNI,KULTURNI,OBRAZOVANI.
    ONI JEDINI NE PRIPADAJU BALKANSKOM LONCU I PRIMITIVIZMU.
    (Mozda me pamcenje ne sluzi, 5. avgust 2020 23:06)

    # Link komentara

  10. Hlorokin - preventivno 2 puta nedeljno + zink svakodnevno...

    Doktori su ubice!
    (Honk Honk, 5. avgust 2020 22:42)

    # Link komentara

  11. Jedno mi nije jasno kako Italijani sada imaju tako malo obolelih i koliko vidim sve se vratilo u normalu kod njih cak i neki klubovi rade ljudi ne nose maske bar po slikama sto sam video.. mislim da je lek vec tu samo se cuti...
     (Jovo, 5. avgust 2020 22:32)

    # Link komentara

  12. Koji su ono lekovi povuceni iz nasih apoteka pocetkom pandemije ?
     (ajde bre, 5. avgust 2020 22:14)

    # Link komentara

  13. Pa u Sloveniji je smrtnost 5%, a u Srbiji 2.5%.
     (prasnjavi, 5. avgust 2020 22:10)

    # Link komentara

  14. Босиљак. !!!
    (СЕНОВИЋ, 5. avgust 2020 21:53)

    # Link komentara

  15. Gluposti,remdesivir i favipiravir nisu efikasni ili nisu nista bolji od hlorokvina. To su antivirusni lekovi koji ne deluju ni protiv virusa za koje su dizajnirani,a kamoli protiv korone. Remdesivir je napravljen za ebolu,a favipiravir za grip,pa ni tu ne deluju nesto posebno. Zasto onda toliko velicaju remdesivir,a omalovazavaju hlorokvin kad su jednako (ne)efikasni ili je cak hlorokvin i bolji? Samo zato sto je remdesivir jako skup,a hlorokvin jako jeftin. Nema velike zarade na hlorokvinu. A hlorokvin velica profesor Didije Rault,najveci francuski infektolog. I pije ga preventivno Donald Trump,koji se evo nije zarazio vec pola godine. Deksametazon je pak druga prica,to je sintetski glikokortikoid,lek koji se koristi siroko u medicini kad treba suzbiti zapaljenje i preteranu imunolosku reakciju sto je slucaj kod teskih oblika kovida. On ima smisla i tu se svi slazu. Za mene bi bolja kombinacija bila hlorokvin,hemomicin i deksametazon. Antivirusni lekovi su generalno jako slabi. A Slovenci se bas i nisu proslavili u ovoj epidemiji,jer imaju najveci broj mrtvih na milion stanovnika od svih drzava bivse SFRJ,pa bih ja vise voleo da znam sta koriste srpski infektolozi u Beogradu ili nemacki u Minhenu nego Slovenci.
    (Oliver, 5. avgust 2020 21:51)

    # Link komentara

  16. Po statistici najveća smrtnost u republikama bivše SFRJ je u Sloveniji...
     (OoooO, 5. avgust 2020 21:23)

    # Link komentara

  17. Koliko sam čuo od dr. Stevanovića pre par nedelja na konferenciji štaba, on smatra da su ovi lekovi prevara farmako- interesnih grupa zbog extra profita a mi koristimo hidroksihlorikin + pomenuti antibiotik i još neke mambo - džambo lekove koji nisu pomenuti. Mi smo najpametniji, zato nam ide bolje nego Slovencima u tretmanu i broju preminulih i teških slučajeva. Pa sve što je jeftino je automatski i najbolje. Voleo bih da grešim i da je u međuvremenu usvojena nova terapija. Ali...
    (Ali, 5. avgust 2020 20:50)

    # Link komentara

  18. Slovenci imaju recept za sve...jednostavno pametan narod...mali ali pametan narod..
     (alex, 5. avgust 2020 20:35)

    # Link komentara

  19. @danica. Nema potrebe da se zahvaljujete ministru i direktorki ne plaćaju oni to iz svog džepa, to plaćaju građani Srbije.
    (Goky, 5. avgust 2020 20:35)

    # Link komentara

  20. važno je da koriste remdesivir pozdravio ih čika Bili.
     (zoran, 5. avgust 2020 20:26)

    # Link komentara

  21. Slovenci... šta reći, studiozni i analitični, i u slučaju Covid 19 bolesti. Svemu pristupaju "otvorenog uma", ali vrlo pažljivo, vagajući stalno korist i štetu, trudeći se da se ne napravi neki propust. Bravo:)
     (Smuleco, 5. avgust 2020 20:25)

    # Link komentara

  22. remdesivir je dokazano neefikasan ali
    deksametazon zaista usporava citokinsku oluju
     (obi van, 5. avgust 2020 20:24)

    # Link komentara

  23. Hvala drzavi Srbiji jer je sve navedene lekove obezbedila I za nas. Ovo nije ironija ni sarkazam vec sam dobro obavestena. Hvala Ministru i Direktorki Fonda.
    (Danica, 5. avgust 2020 20:20)

    # Link komentara

  24. Remdesvir kosta 520$ jedna bocica-doza. Slovenija je bogata zemlja sa malim brojem teskih slucajeva pa moze da priusti remdesvir.
    (Bex, 5. avgust 2020 20:08)

    # Link komentara

  25. A VAKCINACIJA STANOVNISTVA ?
    (Mozda me pamcenje ne sluzi, 5. avgust 2020 20:02)

    # Link komentara