1. Stvarno se covek moze osloniti na vase komentate,
    (Laki, 11. avgust 2020 03:44)

    # Link komentara

  2. to se u mom selu zove limunada.
    (aca, 10. avgust 2020 17:57)

    # Link komentara

  3. Dr fikus.Cimet moze da bude i opasan za zdravlje.Samo onaj iz Indije je zdrav i moze se uzimati u vece kolicine.Manji je ,kao cigara ukoliko nije samleven i slabijeg ukusa.10 puta skuplji.Zato se i tesko nalazi.Drugi dolazi iz Kine i ne sme da se uzima previse.Ja narucio od firme iz Kalifornije jer sam uzimao na kasiku svaki dan.Sadrzi 5,000 puta manje otrova .
    (dblagoje, 09. avgust 2020 01:10)

    Nije iz Indije nego iz Sri Lanke (Cejlon). Otuda ime Cejlonski cimet. Tacno je da je ovaj iz marketa (Kina, Indonezija....) potencijalno stetan za jetru i bubrege jer sadrzi jako velike koncentracije kumarina (otrov koji spominjete), dok s cejlonskim nema frke.
    (., 9. avgust 2020 18:55)

    # Link komentara

  4. nijedan limun ne moze biti toliki razoran za zube kao sto moze biti opasna pasta za zube...u mom slucaju colgate...
    (Meri, 9. avgust 2020 12:32)

    # Link komentara

  5. Jedan savet iz licnog iskustva. Ko god ima bilo kakvih problema sa želucem treba da izbegavaju limun. Ja sam imao velikih problema sa želucem dok nisam otkrio u čemu je problem.
    (Mika, 8. avgust 2020 22:33)
    I ja imam slicno iskustvo, zaleni caj svako jutro sa pola limuna i medom - stvarno okrepljuje, daje energiju, hidrira i pomaze kod prehlada ali posle par godina poceli su stomacni problemi. Danas nikom ne bih preporucio limun ujutru na prazan stomak, bar ne cesto.
    (Hrabri krojac, 9. avgust 2020 11:41)

    # Link komentara

  6. Moze li umesto vode ‘ladno crno pivo (G najbolje) sa pola limuna isecenim na kriske? Pa kad ostane limun na kraju svuci sa kore i pogrickati ceo.. mmm
    Mora biti da i seratonin, koji se luci u pocesu uzivanja, ima neku dobrobit, plus naravno C, B i ostali vitamini!
    Naravno jedna veca limenka dovoljna dnevna doza :)
    (milkyway, 9. avgust 2020 10:13)

    # Link komentara

  7. pex,uradite jetrine analize i molite boga da nema posledica.
    (n, 9. avgust 2020 09:38)

    # Link komentara

  8. Belo dugme, doživeti stotu
    (hadžija, 9. avgust 2020 08:28)

    # Link komentara

  9. ja sam pio i osterio zubo zbog kiseline iz limuna...
    (Alpha, 9. avgust 2020 07:40)

    # Link komentara

  10. Nedo, limun jeste kiseo al u organizmu stvara alkalnu sredinu, tako da je u kombinaciji sa sodom-bikarbono odlican.
    (Pored skca prolazim i vidim neku gomilu, 08. avgust 2020 22:29)

    Ali kako je moguce da nesto (limunska i generalno kiselina iz voca) sto je kiselo ima sposobnost da stvara baznu sredinu u organizmu? Nema bas nikakve logike. Na stranu bi covek momentalno umro ako bi zakiselio, odn. alkalizovao svoj organizam mimo uskih i preciznih referentnih vrednosti (ali to je visa matematika za neke ovde, pa necu insistirati da je uce), samo bih volela da mi vi strucnjaci koji se razumete napisete, koji to (i kako - moze i formula) biohemijski proces u organizmu pretvara limunsku kiselinu u bazu. Mozda sam naporna ali stvarno me zanima. Hvala jos jednom.
    (neda, 9. avgust 2020 06:56)

    # Link komentara

  11. Limun je izrazito bazna namjernica (iako je kiselog ukusa) sto je lako dobro za nase zdravlje. Ja isjecem jedan limun na kriske i potopim u litar vode. Sutra to tokom dana popijem. U vodu se moze dodati i soda bikarbona koja je takodje izrazito bazna i jako zdrava.
    (mladost, 9. avgust 2020 02:19)

    # Link komentara

  12. Pijem toplu vodu s malo limunovog soka ili jedan grejp na cca 7 deci vode...oko 6 godina....poanta ne dodavati niti pola limuna na tu kolicinu...limun je preagresivan...grejp moze...nije dobro kada vam daju savjete jedan limun na casu vode...preagresivno...sve ovo ima smisla ako ucinite na prazan zeludac ujutro...pa potom dorucak...cak je pozeljno popiti tu kolicinu uz neke kekse..za one koji su bolesni usljedice rapidne pozitivne promjene..prvenstveno u stolici...za zdrave ..ostace zdravi...pijte svako jutro oko pola litre vode s malo limuna..grejpa ili narance....
    (drt, 9. avgust 2020 02:06)

    # Link komentara

  13. Najvaznije je da limunov sok bude sto sveziji pa je najbolje iseci i iscediti limun neposredno pred spravljanje i ispijanje jer je njegovov najznacajniji sastojak vitamin c je veoma nestabilan, brzo i lako reaguje, raspada se i razgradjuje izvan limuna. U sustini tako je svakim vocem i povrcem. Znaci, cuvati cele limune u frizideru tj. na tamnom i hladnom i kad vam se pije limunada, iseci, iscediti i popiti a ne da cuvate iscedjeni sok ili jos gore pomesan sa vodom tj. limunadu. Za 24h moze izgubiti cak 50% c vitamina. Zato su sumnjive limunade iz kafica jer konobari znaju u slobodno vreme nacediti puno limuna unapred da se nebi zezali kad im neko trazi pa nekad moze stajati i ceo dan.
    (max, 9. avgust 2020 01:56)

    # Link komentara

  14. Limun / vitamin C zaustavlja paradentozu.
    (Toma, 9. avgust 2020 01:49)

    # Link komentara

  15. Dr fikus.Cimet moze da bude i opasan za zdravlje.Samo onaj iz Indije je zdrav i moze se uzimati u vece kolicine.Manji je ,kao cigara ukoliko nije samleven i slabijeg ukusa.10 puta skuplji.Zato se i tesko nalazi.Drugi dolazi iz Kine i ne sme da se uzima previse.Ja narucio od firme iz Kalifornije jer sam uzimao na kasiku svaki dan.Sadrzi 5,000 puta manje otrova .
    (dblagoje, 9. avgust 2020 01:10)

    # Link komentara

  16. Dragi svi - samo da vam javim da detoksikacija ne postoji, jer jetra i bubrezi stalno rade na tome da vas reše svega što vam ne treba. Takođe, telo fantastično održava potrebnu ph vrednost svojih sistema i na to ne možete da utičete hranom i pićem. I odlično je što je tako, zahvaljujući tome ste uglavnom zdravi. A onaj nobelovac sa radom na temu kiselosti ćelija i raka ...

    (Bvvhfd, 8. avgust 2020 21:16)

    Detoksikacija svakako postoji. Odstranjivanje alkohola iz organizma, odstranjivanje teskih metala nakon trovanja, itd. nisu nepoznate intervencije. Ako vam neko ne zna ili nece da navede ime toksina koji se odstranjuje, onda je skoro sigurno rijec o sarlatanstvu.
    Tacno je da tijelo fantasticno odrzava ph vrijednost putem svojih pufeskih sistema, ali nije tacno da se na te sisteme ne moze uticati hranom i picem. Takodje, poremecena acido-bazna ravnoteza sigurno moze biti razlog nastajanja mnogih poremecaja u organizmu. Zasto ucestali proljev dovodi bebe i malu djecu u zivotnu opsanost. Mislite zbog dehidracije? Razmislite jos jednom.

    PS. za ljude koji zele dugo i zdravo da zive, ne vjerujem da postoji carobni napitak, soda, limun ili bilo sta... Najbolji nacin je upoznati se sa zivotnim stilovima, navikama i ishranom onih koji su zivjeli preko 100 godina. Vecina njih koji su presli 100, sigurno nisu pogresno zivjeli i odnosili se prema svom zdravlju...
    (drtuturutu, 9. avgust 2020 00:23)

    # Link komentara

  17. Na kraju, koliko limunade može da se popije?
    (drvobradi, 08. avgust 2020 16:56)

    Mozes koliko hoces samo zubi da ti ne utrnu, a onda mozes i dalje piti, al nemos jest slanine.
    (Putnik, 9. avgust 2020 00:22)

    # Link komentara

  18. Ja 5 godina nijednom nisam popio, ali nemam ni prehlade, gripove niti bilo sta. Doduse cepam cocacolu. Izem vam empirijski metod pristupa problemu.
    (pex, 8. avgust 2020 23:38)

    # Link komentara

  19. Ja 5 godina svako jutro pijem i nisam ni kinuo a kamoli imao neku bolest:
    Zeleni čaj, mlak, pa dodam sok od pola limuna, kašiku domaćeg jabukovog sirćeta, rendani đumbir i kašiku meda.
    Povremeno uzimam i sodu bikarbonu i zeolit ako se baš nezdravo hranim tog dana.
    (Pored skca prolazim i vidim neku gomilu, 8. avgust 2020 22:36)

    # Link komentara

  20. Jedan savet iz licnog iskustva. Ko god ima bilo kakvih problema sa želucem treba da izbegavaju limun. Ja sam imao velikih problema sa želucem dok nisam otkrio u čemu je problem.
    (Mika, 8. avgust 2020 22:33)

    # Link komentara

  21. Meni ipak prija koca sa puno puno leda cim ustanem, razbudim se lepo, ali pijem zero i dodam kasiku meda i prstohvat cimeta, bas mi prija :)
     (Dr fikus, 8. avgust 2020 15:38)

    Neće proći puno vremena pa ćeš preći na kamilicu i nanu, ako i to budeš mogao. Veruj mi.
    (Bgd, 8. avgust 2020 22:32)

    # Link komentara

  22. Nedo, limun jeste kiseo al u organizmu stvara alkalnu sredinu, tako da je u kombinaciji sa sodom-bikarbono odlican.
    (Pored skca prolazim i vidim neku gomilu, 8. avgust 2020 22:29)

    # Link komentara

  23. @XXL
    Limun reaguje izrazito bazno u organizmu. Limunska kiselina razblažuje želudačnu i spušta se kiselost organizma. To ti ke jako bito, da ti ne objašnjavam sad zašto, i treba da ga jedeš/piješ svejedno. I zašto je problem ako ne raste kod nas, šta kao to ne sme da se koristi?
    (Stanislav, 8. avgust 2020 21:52)

    # Link komentara

  24. jel se ovde prica o limunadi ili sta je ovo? i koliko mozemo da popijemo?
    (lol, 8. avgust 2020 21:52)

    # Link komentara

  25. Zdravo je da se pije onoliko koliko vam se pije. A ne da se naljevate na silu.
    (bzzz, 8. avgust 2020 21:39)

    # Link komentara

  26. Cini mi se da je max dnevna doza vitamina c 1000mg. Onda 33mg nije 33% nego 3.3%.
    (iks, 8. avgust 2020 21:38)

    # Link komentara

  27. @neda
    nije stvar u kiselom okusu nego o zakiseljavljanju tijela. Kiselost se postize "otrovima" nezdravom hranom, mesnim preradjevinama, a alkalnost svjezim vocem, povrcem.
    (RAVIK, 8. avgust 2020 21:18)

    # Link komentara

  28. Dragi svi - samo da vam javim da detoksikacija ne postoji, jer jetra i bubrezi stalno rade na tome da vas reše svega što vam ne treba. Takođe, telo fantastično održava potrebnu ph vrednost svojih sistema i na to ne možete da utičete hranom i pićem. I odlično je što je tako, zahvaljujući tome ste uglavnom zdravi. A onaj nobelovac sa radom na temu kiselosti ćelija i raka je uradio vrlo napredno istraživanje pre sto godina, i time zaslužio nagradu, ali je u međuvremenu nauka napredovala i njegovi zaključci se više ne smatraju tačnima...

    Ne dajte da vas lože praznim pričama.

    S druge strane, limunada jeste ukusna, a verovatno je i zdrava.
    (Bvvhfd, 8. avgust 2020 21:16)

    # Link komentara

  29. Samo voda od šljive!
    (Oliver Nedeljković, zapamtite to ime, 8. avgust 2020 20:42)

    # Link komentara

  30. a korona ?
    (makarena, 8. avgust 2020 20:40)

    # Link komentara

  31. (Dejan, 08. avgust 2020 11:38)
    Objasni nam sta je ziva a sta mrtva voda?
    (pedja, 8. avgust 2020 17:18)


    Živa voda je tekuća voda a mrtva je suprotno tome - tojest: stajaća.
    (Samosvesna građanka, 8. avgust 2020 20:33)

    # Link komentara

  32. Мало соде бикарбоне и ето природног тоника и алкалне бомбе.
    (Hederson, 08. avgust 2020 18:52)

    Mozete li mi objasniti kojom logikom je to alkalna bomba sa limunom koji je izrazito kiseo? Hvala.
    (neda, 8. avgust 2020 20:21)

    # Link komentara

  33. Samo paprika zašto jesti nešto čega nema prirodno u Srbiji. Neka mi neko napiše zašto je limun zdraviji od paprike ili šljive.
    (XXL, 8. avgust 2020 19:17)

    # Link komentara

  34. Koja je razlika između limunade i vode sa limunom? ?
    (James T. Kirk, 8. avgust 2020 19:13)

    # Link komentara

  35. Мало соде бикарбоне и ето природног тоника и алкалне бомбе.
    (Hederson, 8. avgust 2020 18:52)

    # Link komentara

  36. Najviše vitamina C ima u peršunu. Ne znam zašto stalno potencirate limun.
    (rebro, 8. avgust 2020 18:11)

    # Link komentara

  37. Slabo ide prodaja limuna u marketima.Marketi platili clanak, a narod u doba korone čita i brine za zdravlje.Al limun im ne valja nista, ko bi ono platio. Pitam se sto uvoze kad se na oko vidi da ne valja.
    (Petar, 8. avgust 2020 17:51)

    # Link komentara

  38. Kad ti zivot nameni limun, napravi od njega limunadu :))))
    (D&K, 8. avgust 2020 17:38)

    # Link komentara

  39. (Dejan, 08. avgust 2020 11:38)

    Izvorska voda je negativno naelektrisana. Idealna za zdravlje. Cesmusa i ove flasirane su katastrofa.
    (Straight Outta München, 8. avgust 2020 17:30)

    # Link komentara

  40. (Dejan, 08. avgust 2020 11:38)
    Objasni nam sta je ziva a sta mrtva voda?
    (pedja, 8. avgust 2020 17:18)

    # Link komentara

  41. Na kraju, koliko limunade može da se popije?
    (drvobradi, 8. avgust 2020 16:56)

    # Link komentara

  42. Ni millitar.Pijem samo pivo.
    (Smuleco, 8. avgust 2020 15:55)

    # Link komentara

  43. Meni ipak prija koca sa puno puno leda cim ustanem, razbudim se lepo, ali pijem zero i dodam kasiku meda i prstohvat cimeta, bas mi prija :)
    (Dr fikus, 8. avgust 2020 15:38)

    # Link komentara

  44. da to je istina,pijem svakog jutra cim ustanem casu vode sa limunom i zadnjih 3 gidine nisam imao grip ni bilo koju vrstu prehlade ,dok pre toga obavezno leti i zimi sam bio prehladjen ,verujem da je zbog case vode sa limunom.
    (ivan, 8. avgust 2020 15:29)

    # Link komentara

  45. Joj obožavam dva ceđena limuna na dve litre vode i mogu da potvrdim da je ovo sve tačno što je navedeno, a i pomaže kod skidanja kila ... pomaže naročito kod detoxikacije organizma od gaziranih sokova obzirom da se prvo 'potrujem' sa dve renomirane suparničke Cole pa onda na 'lečenje'. A sprečava i ovu savremenu napast candidu.
    (XXL, 8. avgust 2020 14:50)

    # Link komentara

  46. Lako ćemo sa dodatcima. Šta da radimo sa samom vodom koja je kao ustajala bara. Koliko lošu vodu pijemo postao sam svestan po povratku sa Vlasine gde sam 15 dana pio velike količine izvorske vode. To je voda koja leči! Limun je tu bio potpuno nepotreban, kakav limun!! Flaširana voda je takođe mrtva, mi koji živimo u gradu jednostavno nemamo pristup živoj vodi! To je najverovatnije najčešći razlog tolikih bolesti...
    (Dejan, 8. avgust 2020 11:38)

    # Link komentara

  47. Ako baš i ne kroz slamku, nakon što popijte limunadu, isperite usta običnim vodom (zbog kiseline).
    (dzigi, 8. avgust 2020 11:35)

    # Link komentara

  48. Extra još kad bi nam limun rastao u dvorištu
    (ArDzej65, 8. avgust 2020 10:02)

    # Link komentara