"Privatne laboratorije neka rade PCR testove, ako imaju kapacitete"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da privatne laboratorije u Srbiji trenutno rade samo brze testove na Kovid-19 i naglasila da država nema ništa protiv da i oni rade PCR testove, ukoliko imaju medicinske i bezbednosne kapacitete za to, ali ne da rade samo testiranje, a da obrađivanje prebacuju državnim.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. Samo neka privatne klinike rade PCR testove, ali obradu rezultata da prepuste nama, da mozemo malo da to 'preuredimo i doteramo', 'skresemo i podsisamo', pa ne mogu tek tako sirovi i tacni podaci da idu u javnost, nema smisla, ko je jos to video da se tako radi!
    (Woody Woodpecker, 14. jul 2020 19:58)

    # Link komentara

  2. ako se sećate početka epidemije ,privatnim laboratorijama je bilo zabranjeno da vrše analize na kovid...
     (mika, 14. jul 2020 09:10)

    # Link komentara

  3. Sto privatne lab. Za PCR testove neuzmu model od Grcke?
    Grci to rade na aerodromu, i u roku od 24h dobijete rezultat. Kako?
    (Fadad, 14. jul 2020 08:19)

    # Link komentara

  4. Ljudi vi u komentarima brkate loncice. i sto imali kompanija koje su domace a jake u svetu politicari su namerno unistili. Njima odgovara da drzava bude jedina od koje svi zavise. Da nije tako naravno da bi privatne kompanije mogle da rade sve testove kao i u drugim zemljama.
    (objektivno, 14. jul 2020 02:08)

    # Link komentara

  5. mogu oni da rade, ali nece, bio sam na obicnom pregledu za grlo, kao da sam sleteo saeseca pa Nasa ispitivala, isto kao stocse privatno zdravstveno ogradilo od kovid-a a dobro im je kad uzimaju pare, pa sad brze bolje to nemate pokriveno ugovorom, a ovamo u ugovoru pise sve pokriveno
     (Nenad, 13. jul 2020 20:33)

    # Link komentara

  6. Već vidim kako će to da izgleda, odeš kod privatnika, on uzme uzorak i za 200 eur dobiješ rezultat sutra, a za 500 eur odmah. Naravno, testiranje rade državne laboratorije, samo preko reda. Inače, sada se na rezultate čeka 4-5 dana.
     (Cile Mile, 13. jul 2020 20:27)

    # Link komentara