Lekari ne preporučuju tzv. VMA dijetu

Kada su u pitanju dijete za postizanje željene telesne mase, potrebno je upozoriti potencijalne korisnike na mogući štetni efekat rigoroznih ograničenja ishrane, kojim se za nerealno kratak rok želi postići “idealna” težina.

Izvor: Nedeljnik
Pošaljite komentar
  1. Ovo je jelovnik koji je neko 'individualno" vec dobio i dao svom prijatelju itd, a individualno kod nutricioniste znaci dodji plati za sebe, smrsave samo onaj koji hoce i ima volju ne pomazu jelovnici prepiske niti bilo koji nutricionista, samo probusena kasika.
    (Mea, 17. jun 2020 07:05)

    # Link komentara

  2. А шта фали овој дијети? Умерена је, има и протеина и поврћа и воћа, нема шећера и белог брашна, мислим, чему ограђивање? Као да човека чека пропаст ако је упражњава...
    (Hm, 13. jun 2020 11:50)

    # Link komentara

  3. napokon objašnjenje i ograđivanje...mislim da nema zdravog i dugoročnog mršavljenja bez nutricioniste, kontrola i individualnog plana
     (lavica, 12. jun 2020 15:15)

    # Link komentara

  4. Dijete koje obećavaju brz gubitak kilograma u kratkom roku su mi uvek bile iracionalne. Zna se kako se postiže željena težina, izbalansiranom i umerenom prehranom, stilom života.
    Oni što ništa ne jedu, a goje se su posebna kategorija. Pamet u glavu, računica je prosta, koliko jedete i koliko "se trošite", razlika se uočava normalnom ili prekomernom težinom. Ljudi, samo manje jedite nego inače, manje šećera, više kretanja, ne trebaju vam dijete ovog tipa. Ne postoji čaroban napitak i čarobna kombinacija namirnica koja vas dovodi do željene težine.
    (Dušica, 11. jun 2020 18:05)

    # Link komentara

  5. Za ovo ne treba dijeta. Samo prestaneš jesti. Pa ko preživi 15 dana, neka priča.
     (kele®, 11. jun 2020 17:33)

    # Link komentara