Četiri razloga zašto treba redovno da pijete toplu vodu

Lekari preporučuju uzimanje tople vode ujutro kako bi se telo oslobodilo toksina. Ohlađena voda lišena je mnogih minerala, zbog čega je neprikladna za probavne organe, naročito ako se pije tokom obroka.

Izvor: Stvar Ukusa
Pošaljite komentar
  1. kako ohlađena voda može biti lišena minerala, u kom to svemiru?
     (Jovan, 3. jun 2020 18:28)

    # Link komentara

  2. Neka mi neko objasni kako u hladnoj vodi nema minerala a ako tu istu vodu zagrejes onda ima. Odakle dodju ti minerali u toj vodi? Isto i za obrnutno, ako toplu vodu ohladis, minerali nestanu iz nje? Gde odu?
    Inace vise volim da se napijem vode koja je na sobnoj temperaturi nego hladne sa cesme, leti narocito. Lakse se pije, manje smeta stomaku, ne smeta grlu, dokazano je da bolje hidrira. Topla voda, zagrejana, leti verovali ili ne bolje rashladjuje telo nego hladna voda. Ljudski organizam je dizajniran da se rashladjuje preko koze a ne iznutra. Topla voda dovodi do pojacanog lucenja znoja i samim tim brze i efikasnije rashladi telo.
    (Igor, 3. jun 2020 09:18)

    # Link komentara

  3. Moze bar jedna studija topla vs hladna voda a da je meren nivo ‘toksina’ pre i posle?
    (Walter, 2. jun 2020 12:42)

    # Link komentara

  4. Zenin pokojni deda ziveo 93 godine , a vodu nije u sebe ulivao kako je onomad rekao od 16 godine . Imao zube kao " konj " i prao ih je iskljucivo rakijom a belio belim lukom . Da mu kazem za ovu toplu vodu , izbacio bi me iz kuce u stalu ;)
     (kladzom do bola, 2. jun 2020 10:28)

    # Link komentara

  5. Niška Banja.. TOPLA VODA.. ziva zgoda...
    a zamisli toplo pivo... kako li je tek ono lekovoto!
     (Gile neupuceni, 2. jun 2020 09:51)

    # Link komentara