1. Zasto nista ne pisete o zaista najtezoj bolest, o ALS-u (americki naziv), ili MND-u (britanski naziv bolesti) od koje boluje sve vise pacijenata i uglavnom su prepusteni brizi clanova porodice. Uzrok ove bolesti jos uvek nije utvrdjen, a ni nacin lecenja uprkos brojnim institucijama u svetu koje pokusavaju da utvrde uzrok i lecenje ove bolesti. U svim bivsim YU republikama postoje udruzenja ALS (MND) sem u Srbiji, cak u Bosni dva!!!
    (Nevena, 29. maj 2020 21:27)

    # Link komentara

  2. Kakav udžbenički primer kićenja tuđim perjem... Sve zasluge oko novih lekova idu MS platformi Srbije, koja je nakon godinu i po dana postojanja uspela nešto što Društvo ms nije uspelo poslednjih par decenija... I tu nije kraj ! #lekzasve
    (Ja, 28. maj 2020 17:45)

    # Link komentara

  3. 18god imam MS a ne i lek.Bolest je počela da progresira.Interesuje me na koji način se vrši selekcija ko će dobiti lek a ko ne.Preporuke SZO su da se sa lečenjem počne najkasnije 3 meseca od postavljanja dijagnoze,baš iz razloga da bi se bolest kontrolisala.Ako druge hronične bolesti mogu lekovima da se kontrolišu onda bi trebalo i MS.Ja kao i svi oboleli od Multiple skleroze u Srbiji koji su bez lekova želimo osnovno ljudsko pravo.Interesuje me još kako jedno udruženje ima sve podatke vezane za lečenje nas obolelih a nigde zvanično ne postoji nikakva lista?To što je 6 novih lekova stavljeno na listu ne znači da će se baš taj broj pacijenata koji iznosi DMSS lečiti!Koliko dugo će ostalih preko 6500 obolelih da čeka na terapiju.Plaćamo socijalno,čemu,kome i zašto?
    (Magdalena, 28. maj 2020 15:20)

    # Link komentara

  4. MS platforma Srbije je prošle godine imala sastanak sa premijerkom ,Anom Brnabic i upoznala premijerku sa problemom nedostatka terapije.Vidno šokirana svime sto je čula premijerka je obecala da ce se potruditi oko rešavanja problema.Ako je DMSS godinama radilo na rešenju kako je moguće da se premijerka šokirala.Prema tome sva kampanja #LekZaSve koju vodi MS platforma uz ogromnu podršku prof.dr.Dragane Obradovic ,koja je prisustvovala na tom sastanku u Vladi pokrenula je točak koji je stajao u nekom kalju u koji su ga gurnuli upravo ovi koji sada pokušavaju ,izgleda da "opravdaju"ogroman novac koji dobijaju od države kao udruženje pacijenata.Pozdrav za DMSS ,one koji na nas obolele nisu davali ni pet para,kao da ne postojimo.
    (Danijela, 28. maj 2020 15:08)

    # Link komentara

  5. Hoće li neko da kaže da su Slovenija, Crna Gora i Hrvatska zemlje u regionu koje su obezbedile terapiju dostupnu svim svojim obolelim državljanima. Ako smo lideri regiona, zašto nije tako i kod nas? Sa druge strane, priča se o nekom pomaku, a i dalje će 6500 ljudi ostati bez dostupne terapije. Svakako treba napomenuti i da se ovaj, mali, pomak dogodio zahvaljujući MS platformi Srbije, te je stoga profesorka Drulović mogla da ih spomene. Za kraj, ako je terapija tako utopijska stvar, kako profesorka Drulović ima istu?
    (Čarls Barkli, 28. maj 2020 15:04)

    # Link komentara

  6. Strasno je za obolele sto im je lecenje kao lutrija.Faktor srece je presudan za dobijanje terapije ili je nesto drugo?Ko sebi daje pravo da osudi nekog na invalidnost, propadanje i zavisnost od drugih dok odlucuje o terapiji?Lecenje je nase ljudsko, civilizacijsko pravo garantovano Ustavom!Uskratiti sansu ljudima da se lece nije priviligija grupe ljudi, a ukoliko jeste zasluzuju da odgovaraju!
    (Suzana, 28. maj 2020 14:55)

    # Link komentara

  7. @Sla doktori odlucuju ko ce primiti terapiju na osnovu indikacija koje su postavljenje na uz pomoc naucnih dokaza koji su prikupljeni u studijama. zvuci suvoparno i surovo, ali je jednostavno tako. kako nismo svi isti, tako ni ova bolest nije ista kod svih pacijenata, kao sto nije zagarantovan ni uspeh terpije.
    veoma komplikovana prica.
    (zmitjkoe, 28. maj 2020 13:23)

    # Link komentara

  8. @Šumadinac nije bas tako. nema hrane i treninga koji toliko moze da uspori ovu bolest. imala je srece sto je imala laksi oblik bolesti i to je sve.
    (zmitjkoe, 28. maj 2020 13:18)

    # Link komentara

  9. Strogo zdrav nacin zivota , trening u skladu sa mogucnostima , imunobusteri prirodni , i terapije....Tako je moja majka izgurala MS na nogama(uz uspone i padove) evo vec 36 god...
    (Šumadinac, 28. maj 2020 11:49)

    # Link komentara

  10. Brojke nisu jasne? Ako nas ima 9000 ko i na osnovu čega određuje tih 700 koji će primati najnovije terapije?
    (Sla, 28. maj 2020 11:32)

    # Link komentara

  11. I DIJABETES JE STRASNA BOLEST PA RFZO NIJEHTEO DAJE STAVI NA LISTU. OGROMAN BROJ MALE FECE BOLUJE I LECI SE ZASTARELIM LEKOVIMA. Sramota
    (boban, 28. maj 2020 10:59)

    # Link komentara

  12. Bolujem od MS 14 godina, još sam i dijabetičar na inzulinu 4 puta dnevno. Imam i povišen krvni pritisak, hipotireozu, ne mogu preći 100 metara, jedva hodam sa noge na nogu. MOLIM DA DATE LEK ZA SVE koji će bar malo poboljšati naš život. Imam 50 godina i dvoje dece i želim još da živim. Hvala.
    (Perica, 28. maj 2020 10:48)

    # Link komentara