1. Gojazni imaju mnogo više problema sa srcem, krvnim sudovima i dijabetesom. Zato su i podložniji oboljevaju od virusnih infekcija, npr. tipa gripa, kao i posledičnim komplikacijama.
     (Smuleco, 25. mart 2020 23:44)

    # Link komentara

  2. Opet salo i dijete, da li ste normalni?
    Valjda treba više jesti, zdravije. Pa, neka se i zalepi koja kila, treba organizmu snage da ozdravi.
    I od čega će da ozdravi, odakle vuče rezerve kada je mršav, neuhranjen?
    (Mila, 25. mart 2020 22:45)

    # Link komentara

  3. Je l nas to spremate na neko duze gladovanje?
     (marsovac, 25. mart 2020 17:11)

    # Link komentara

  4. Svako gura neku svoju prethodnu agendu, pokušavajući da je udene u trenutnu situaciju. Dijabetičari su tako "rizična grupa" jer je i gojaznost deo istog paketa. U početku su pušači (po inerciji dežurni krivci) navođeni kao najrizičnija grupa jer se podrazumevalo da su manje otporni na gušenje, ali ni to sada nije tako izvesno kako se pretpostavljalo.
    Medicinski dokazi i "dokazi" su gotovo po pravilu svi statistički dokazi. Sa svim slabostima tumačenja koje takav vid dokaza donosi. U slučaju ovog virusa, najveći deo te statistike dolazi iz Kine koja je u mnogo čemu drugačiji ambijent. Koriste se i iskustva iz ranijih epidemija i mere koje su nekada ili negde davale rezultate onoliko koliko se čini efikasnim i primenjivim. Previsok broj zaraženih medicinskih radnika nije zbog njihove neodgovornosti, nego zbog drugačije naravi ovog virusa čiji se profil dejstva (ona statistika) polako gradi, ali uz ogromnu cenu.

    Ljudima je holivud toliko ušao u podsvest da podrazumevaju čudotvorna munjevita rešenja, turiš virus pod mikroskop, na kompjuteru par sekundi blinka kursor i Eureka! Evo čudotvornog leka. U sledećem kadru svi već dobijaju vakcine i svuda ozarena lica, samo epizodisti mrtvi, ali sahranjeni sa počastima (što im puno znači).

    E pa ovo nije to.
    (CATAPA, 25. mart 2020 10:26)

    # Link komentara

  5. Hajde malo okrenite smisao tekstova, naravno ne uklapa se u histeriju kataklizmičkih priča. Na primer, reportaže o izlečenima,reportaže sa sela koje posle ovoga može da doživi preporod....
    (Zlatko, 25. mart 2020 10:05)

    # Link komentara

  6. Umerenost je ključ svega, tako treba biti umeren i sa hranom i sa aktivnostima.
     (Vagica, 25. mart 2020 09:36)

    # Link komentara

  7. Ovaj virus je neko napravio za trijazu robova, samo najaci da opstanu da posle mogu da gaze po 16 sati na robovskom poslu. Nista penzija nista odmor samo gazi.
    (Bolest, 25. mart 2020 09:11)

    # Link komentara

  8. Sa svojih 120 kg nikad nisam bio zaražen virusom gripa
     (Boris, 25. mart 2020 09:08)

    # Link komentara