1. Ja zivim u skandinaviji i preblemi sa misicima i kostima uvek nestanu posle dva dana boravka u toploj klimi. I vrate se par dana nakon povratka.
    (mozda, 7. decembar 2019 10:23)

    # Link komentara

  2. Kad smo mladi i zdravi ne pogađa nas ništa; ni vazdušni pritisak, ni temperatura ni oscilacije magnetnog polja Zemlje. Što se naš organizam više "kvari" mi smo osetljiviji. Meni su magnetni nakit i suplementacija indijskim tamjanom i kurkumom mnogo pomogli jer sam bila pravi meteoropata… Sada mogu i sekire da padaju sa neba ali mom organizmu to ne smeta, ja sam problem rešila.
    (Iva, 6. decembar 2019 15:44)

    # Link komentara

  3. Ja sam takodje imala problema sa reumom. Koristila sam razne kreme, pila dosta lekova isla na fizikalnu terapiju ali nije bilo nekog boljitka. Od kada sam pocela da koristim dijetetski suplement na bazi smole Indijski tamjan ja se mnogo bolje osecam, i zdravlje mi se poboljsalo.Dokazano je da ekstrat tamjana kod osteoartritisa znacajno smanjuje jutarnju ukocenost,smanjuje smetnje pri kretanju, intezitet bola, poboljsava snagu i pokretljivost zglobova. Ja sam zahvalna sto koristim ove kapsule zato hvala pro100
    (Jana, 5. decembar 2019 10:18)

    # Link komentara

  4. Imam 46 godina a reumu od 9 godine. Strucnjaci nemaju pojma i kao sto neko reče čeka se da dobiju reumu ali to ne zelim nikome. Svaka promena vremena donosi bol. To je istina.
    (Mali princ, 4. decembar 2019 18:52)

    # Link komentara

  5. Kod promene vremena meni ruka zhili.
    (Pedja, 4. decembar 2019 12:40)

    # Link komentara

  6. Moram da se ne složim sa naučnicima. Povređeni mišići ili ligamenti ostaju u stanju blage zategnutosti ako nisu potpuno zalečeni. Kada se promeni temperatura, mišići se dodatno zategnu i to može biti bolno.
    (joki, 4. decembar 2019 11:15)

    # Link komentara

  7. Svako kako mu odgovara... sit gladnom ne veruje.
    Bila sam zdrava kao dren do neke 22 godine (malo posle nasih ratova i bombardovanja). Tad mi je prvo utvrdjeno jedno autoimuno oboljenje, pa odmah zatim problem sa endokrinim sistemom i na kraju drugo autoimuno - neki od asrtritisa.
    Kako krene vlazno i hladno vreme, a igrom slucaja zivim u jendom od jako vlaznih i zimi hladnih gradova, tako moji zglobovi "polude".
    Isto vazi i za mog supruga koji ima artrozu zbog nekih davnih povreda.

    Svaki lekar koji nas je lecio je, neko u sali, a neko ozbiljno, savetovao da se selimo u toplije i suvlje krajeve.

    Ako nece Muhamed bregu... nazalost s ovim klimatskim promenama, ti suvlji i topliji krajevi ce uskoro i do nas doci ;)
    (Anja, 4. decembar 2019 10:22)

    # Link komentara

  8. Bolovi u telu utiču na vreme... ipak:)
    (Smuleco, 4. decembar 2019 10:02)

    # Link komentara

  9. To je naučno dokazivo da se bolovi povećavaju kad se menjaju vremenske prilike iz nekoliko razloga
    Kao prvi razlog hladnoća deluje na čovečje telo i dolazi do skupljanja krvnih sudova i celi mehanizam u organizmu se pokreće...
    Kao drugo čovek ima CNS i on je pokretač dobrih i loših stvari ako si u grču zbog vremena ili ti vetar stvara nervozu ili ti magla pojačava gušenje i anoksiju mozga...
    Treće sa promenom vremena množe se virusi i bakterije i infekcije koje takođe stvaraju osećaj hladnoće niz kičmu i svaka Vas kost boli da ne pričam kad dobijete grip šta Vas sve boli...
    Kičma boli više dok si u grču ako nemaš adekvatnu odeću i hladno ti je..
    Definitivno sve je iz glave i taj subjektivni osećaj je individualan i promenljiv u odnosu na vremenske prilike.
    (Zana, 4. decembar 2019 08:44)

    # Link komentara

  10. Ako imas artritis naravno da ces da osetis bolove na promenu vremena.
    Ako mesec kao satelit ima snagu da radi plimu i oseku,kako onda mislite da promena pritiska ili vlazno i hladno vreme ne znace nista po organizam i skelet?
    To su ameri odavno izucavali i odgovor je, da, promena vrmena utice na bolove kod svih koji imaju reumu ili su imali neku traumu.
    (C i n i k, 3. decembar 2019 22:04)

    # Link komentara

  11. Kako kad je naucno dokazano vec da promene pritiska uticu na tkiva pa tako i dolazi do bola kod hronicnih bolesti. Ja znam da ne umisljam i da imam uzasne bolove dok ne padne sneg npr.ili pred nagle promene temperature.Ne moze niko ko to ne oseti da me ubedi da to nema nikakve veze !
    (Mici, 3. decembar 2019 21:08)

    # Link komentara

  12. Čekamo da stručnjaci dobiju reumu. Onda će se uveriti da ima veze.
    (Maka, 3. decembar 2019 20:56)

    # Link komentara

  13. Rezultati ove analize su pokazali da, šta god ljudi umišljali, njihov bol u telu nije nastao zbog promene temperature, vlažnosti vazduha, brzine vetra ili količine padavina. Međutim, ako klimatske promene ne uticu na coveka kako onda mali i nemocni covek moze da utice na njih, nikako, ili, ili je nazovimo zabluda i jedno i drugo?
    (pozdrav iz pakla, 3. decembar 2019 20:50)

    # Link komentara

  14. meni licno promena vremena utice na raspolozenje
    (neko, 3. decembar 2019 19:49)

    # Link komentara

  15. Stručnjaci pojma nemaju.
    (ddps, 3. decembar 2019 19:32)

    # Link komentara