Da li neki lekovi loše utiču na sluh? VIDEO

Gentamicin, ibuprofen, neomicin, streptomicin, pa čak i aspirin, samo su neki od lekova koji, kako prenose mediji, loše utiču na sluh. Da li zaista zbog upotrebe određenih medikamenata može da se ogluvi?

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Vazna napomena: medicinski kriterijumu o tome sta je prihvatljivao kao dobar sluh su nizi u odnosu na to kakvi su stimulansi u nasoj realnosti.

    BAs sam juce isla na audiometriju i izasla sam visokom ocenom. medjutim moj problem sa sluhom je evidentan svima koji sa mnom komuniciraju.

    Tako da moze da vam se desi da imate problem sa sluhom zbog uzimanj aodredjenih ekova, ali da ORL ne moze da ga detektuje.

    I jos nesto. Dokle god imate problem sa usima bio koje vrste, insistirajte na tome da vam pronadju uzrok. Jako je cest poremecaj temporomandibularnog zgloba, a mnogi lekari, i opste prakse i ORL, ne znaju kako da ga prepoznaju. Ne uzimaju ga u obzir ni internisti kada imate neku formu artritisa.

    Takodje slabo poznat poremecaj je i suzenje Eustahijeve tube. Stalno imate osecaj punoce u usima, ali nijedan lekar nista ne vidi, niti vas slusa...
    (Anja, 7. novembar 2019 08:50)

    # Link komentara

  2. Imao sam situaciju sa gentamicinom...

    Potvrđeno, deluje na uši...
    (P-76ers, 6. novembar 2019 20:28)

    # Link komentara