1. @Brdjanin

    Tacno je to sto kazete za secer, ali organizam sve vrste "secera" na kraju svede na glukozu, tako da ako jedete bilo sta sto moze da se na kraju pretvori u glukozu, ukljucujuci i fruktozu i ugljenehidrate.

    Suvo voce takodje brzo dize glikemijski index (ako je to nesto o cemu neko posebno treba da vodi racuna onda je jako veliki problem).

    Najbolje je sve "secere" jesti jako, jako umereno i to u svezem obliku, dakle jeste kajsije kad im je momenat, a ne suve kajsije bilo kad.
    (Anja, 12. septembar 2019 17:47)

    # Link komentara

  2. @SARA
    Alergije na neku vrstu hrane, ili na polen ili na čega?
     (Vagica, 12. septembar 2019 13:15)

    # Link komentara

  3. Ja za druge ne znam, ali meni se kortizol povecava kad sam prinudjen da boravim medju ovim srbendama koje ste pustili iz rupa oko 1989, i u njihovom svetu gde se deru, urtlaju, bacaju, ponasaju se manito, niko ne moze da zadrzi paznju na jednoj stvari duze od minut, niko nikad nije uradio nista tada kada je obecao da ce uraditi itd. Odatle imam samo zelju da pobegnem. A zasto vec nisam, e pa ja nisam znao da su to bolesnici, mislio sam, pogresno, da njima smetaju razni politicari, pa kad bi se oni sklonili, to bi oberucke pohrlilo u civilizaciju, kao sto su uradili svi u Evropi, posle pada komunizma, i da se promeni i uljudi. Pogresio sam. E sad, kad bi neko ili nesto vratilo to u rupe u kojima je boravilo do 1989 to bi bila druga svar, ali tesko ce to biti, i zato sad samo gledam kako da se uklonim ja odatle, trajno, iako sam relativno davno presao pedesetu. I zanimljivo, cim se udaljim iz toga, i vaznije, cim se udaljim od toga, ui od te nekulture i haosa tu koji oni oprefgeriraju, a red ih odbija, odmah mi se vise ne luci kortizol.
    srbija ubija najvise, (10. septembar 2019 17:18)

    Mnogo ludila, malo pameti. Ako možeš, beži. I ja bih, iskreno.
     (Smuleco, 12. septembar 2019 10:07)

    # Link komentara

  4. STRES.
     (Smuleco, 12. septembar 2019 10:03)

    # Link komentara

  5. Kako, u tekstu, nije spominjana rakija, znaci ona ne slabi organizam, nego ga jaca. Ziveli!
    (am, 11. septembar 2019 14:19)

    # Link komentara

  6. nespavanje
    (bgd011, 11. septembar 2019 11:43)

    # Link komentara

  7. @srbija ubija najvise
    meni se cini da su problem srbije upravo hejteri poput vas, a ne nesrecnici koje opisujete
     (lola, 11. septembar 2019 11:38)

    # Link komentara

  8. Meni je Reishi gljiva pomogla protiv alergije
    (SARA, 11. septembar 2019 10:55)

    # Link komentara

  9. Cuo sam za medicinsku gljivu reishi, ima sirok spektar u lecenju
    (sanja, 11. septembar 2019 10:51)

    # Link komentara

  10. imuni sistem je u mnogome zavisan od stanja naših creva, a o tome se nedovoljno govori. Kada se ošteti sluznica creva /koja dodatno može biti iritirana i lekovima, hranom na koju smo intolerantni,../ creva postaju propustljivija i postepeno se može javiti čak autoimuna reakcija. Pored detoxamina koji jača crevnu sluznicu, nije loše nekad nadoknaditi enzime i probiotske bakterije a preparati na bazi aloje, kurkume i indijskog tamjana mogu biti od velike koristi jer sprečavaju upalne procese u crevima i na taj način čuvaju naš imuni sistem.
    (drhealthy, 11. septembar 2019 10:22)

    # Link komentara

  11. Ako vam smetaju korpa u prodavnici i hemijska olovka na šalteru, vaš imuni sistem je već izuzetno oštećen ili ste mentalno bolesni pa imate patološki strah od bakterija tj. svega što dodirnete. Ovo je pisao neko ko ima taj drugi problem.
     (Pera, 10. septembar 2019 18:26)

    # Link komentara

  12. Poslednja navedena tačka je po meni kontraproduktivna: naš imuni sistem mora da se bori sa bakterijama i virusima, to mu je posao. Sve ove tečnosti i krpice sa antibakterijskim dejstvom nam u suštini obaraju imuni sistem i time odmazu
    (Srkiboy, 10. septembar 2019 18:14)

    # Link komentara

  13. Dosta toga sam naucio citajuci ovaj tekst.Sve je to manje vise tacno zaista ali ja sam se nekako opredelio da na moj imuni sistem utice dovoljno zdravog sna kao i neki suplementi koji su ekstrakt pecurki koje se koriste u medicinske svrhe kao sto su reishy, cordyceps. Naravno, jos ako pijete dovoljno vode, necete imati problema sa imunitetom.
    (Dejan Hadzi Popovic, 10. septembar 2019 17:58)

    # Link komentara

  14. Ja za druge ne znam, ali meni se kortizol povecava kad sam prinudjen da boravim medju ovim srbendama koje ste pustili iz rupa oko 1989, i u njihovom svetu gde se deru, urtlaju, bacaju, ponasaju se manito, niko ne moze da zadrzi paznju na jednoj stvari duze od minut, niko nikad nije uradio nista tada kada je obecao da ce uraditi itd. Odatle imam samo zelju da pobegnem. A zasto vec nisam, e pa ja nisam znao da su to bolesnici, mislio sam, pogresno, da njima smetaju razni politicari, pa kad bi se oni sklonili, to bi oberucke pohrlilo u civilizaciju, kao sto su uradili svi u Evropi, posle pada komunizma, i da se promeni i uljudi. Pogresio sam. E sad, kad bi neko ili nesto vratilo to u rupe u kojima je boravilo do 1989 to bi bila druga svar, ali tesko ce to biti, i zato sad samo gledam kako da se uklonim ja odatle, trajno, iako sam relativno davno presao pedesetu. I zanimljivo, cim se udaljim iz toga, i vaznije, cim se udaljim od toga, ui od te nekulture i haosa tu koji oni oprefgeriraju, a red ih odbija, odmah mi se vise ne luci kortizol.
    (srbija ubija najvise, 10. septembar 2019 17:18)

    # Link komentara

  15. Dodao bih još jednu stvar za koju masa ljudi ne zna da obara imuni sistem a to je ŠEĆER. Smanjite konzumaciju rafiniranih šećer a uzimajte voće i sušeno voće ko hoće baš nešto slatko.
    (Brdjanin, 10. septembar 2019 16:22)

    # Link komentara