1. @jelena
    Svestan sam je rizika i svega ali kad dva meseca mackas dete skupim kremama i ništa,normalno je da uzmeš kortiko mast,i rešiš problem sa pet šest maszanja u tri dana.Nismo koristili mesecima i godinama.
    (Pera kojot, 9. septembar 2019 14:11)

    # Link komentara

  2. Mali savjet za ljude koji boluju od autoimunih bolesti: povecajte unos joda. Samo pitajte nekog strucnijeg koliko vam treba, nije za svakoga isto.
    (pokusaj, 9. septembar 2019 13:29)

    # Link komentara

  3. Izbegavajte ih koliko god mozete. Jedno leci drugo unistava.
    (zoordon, 8. septembar 2019 20:29)

    # Link komentara

  4. Dijabeticari ne smeju da ga piju, a to neki “lekari” ne znaju! I to napisite.
    (CikaPika, 8. septembar 2019 10:51)

    # Link komentara

  5. @pera kojot. S razlogom su Vam prepisivali kreme od 2000-3000din. Mozda Vam se cini kao isplativo resenje od 300din, ali niste ni svesni kakve sve nezeljene efekte moze da ima prilikom duzeg koriscenja. Ono sto nas narod uvek prvo vidi je cena leka, a zdravlje nema cenu. Sve kortiko kreme su pravljene u malim tubicama iskljucivo zbog duzine terapije. A to Vam je ne duze od 10dana. Sve promene na kozi se javljaju iskljucivo zbog lose hidratacije koze, zato se u akutnim fazama propisuju brzo delujuce resenje u vidu kortiko preparata, a zatim se koza hidrira kremama bez parfema i parabena kako bi se smanjila dodatna iritacija. Uz to je pozeljna i uljana kupka. Pozdrav
    (jelena, 8. septembar 2019 10:36)

    # Link komentara

  6. Rak limfnih žlezda. Dobila prvih dana veliku količinu kortikosteroida. Totalno su mi uništili kosti. Osteo nekroza svih artikulacija. Sada me čekaju proteze na kukovima,kolenima,ramenima za ostale artikulacije ne postoje proteze. Isto tako i glaukom,srećom otkriven na vreme pa nisam oslepela. Gomilu drugih nus pojava. Nisam sigurna da bi danas prihvatila tu terapiju.
    (minja, 8. septembar 2019 09:22)

    # Link komentara

  7. Nyripan jedan od najgorih lekova. Toliko ima nus pojava da neznam ko je to odobrio. Nadam se da ce goreti u paklu
    (Dylan Dog, 8. septembar 2019 08:23)

    # Link komentara

  8. U Crnu Goru sam dobio biolosku terapiju,Humiru za artritis i malo pomaze psorijazi,a uz nju bi trebao da pijem promison i metotrexat.
    (BOSS, 8. septembar 2019 07:25)

    # Link komentara

  9. Koristite matičnu mleč, oslobodih se dugogodišnjih problema sa alergijom na ambroziju ! :)
    (goran, 8. septembar 2019 07:03)

    # Link komentara

  10. oprezno sa kortikosteroidima. to sve zvuci dobro i pomaze u prvi mah, ali na duze staze bukvalno razara organizam.
    imao sam problem sa kostima, vukao se mesecima po lekarima, niko nista konkretno da preduzme. na kraju zavrsim na operaciji, a lekar me pita: "nisi valjda koristio kortikosteroide?"
    a ja tad nisam ni znao sta je to.
    i kad se podvuce crta - dobro je da ih nisam koristio jer bi napraviki haos u organizmu. zato manite se toga ko nr mora neka nikad ne koristi. u pocetku ti je bolje od njih, ali te posle uniste skroz.
    (oprez, 8. septembar 2019 06:33)

    # Link komentara

  11. Ja sam pre dest godina prestao da uzimam bilo koji lek, i od tad nikad nisam bio bolestan.
    A vi se trujte, ako vam volja - svaki fabricki lek je otrov. Jedina pravi lekovi su oni u prirodi!
    (Dejan, 8. septembar 2019 01:23)

    # Link komentara

  12. Povremeno dobijam KK terapiju za lecenje Alopecije univerzalis. Najcesce tri ampule (jedna mesecno). Posle druge ampule se bolest pocinje povlaciti. Terapiju ponovim za otprilike dve godine i tako vec nekoliko ciklusa. Nikakve nezeljene posledice do sada nisam imao. Kontrolisana i ne previse intenzivna upotreba, a efekat sjajan. Ja licno sam prezadovoljan.
    (Letargicna depresija, 8. septembar 2019 01:12)

    # Link komentara

  13. Injekcija hexatrionea mi pomogla kod upale kolena! Pre toga su mi punktirali vodu iz kolena i kroz istu iglu sam dobio blokadu i resen problem, samo jednom injekcijom!
    (kadinjaca ipak pala, 8. septembar 2019 00:27)

    # Link komentara

  14. Ja sam uz imuran pio 3 meseca kortikosteroide nakon sto mi je dijagnostikovana Kronova bolest(hronicno zapaljenje creva) prakticno uz promenjen rezim ishrane i ovu terapiju ja sam od tada u remisiji s tom sto i dalje pijem imuran. Na mene su delovali tako sto sam dobio na kilazi, bio sam izuzetno mrsav 190 cm 58kg. za 3 meseca kortiko po 40mg 2 meseca pa spustanje po 5mg manje zadnjih mesec dana, ugojio sam se 30Kg. Vidne su bile promene raspolozenja i nekad pojacano znojenje ali to mogu da prepisem letu i vrucini, pa nisam siguran...
    (StefanBGD, 8. septembar 2019 00:26)

    # Link komentara

  15. Lekovi broj jedan za sada.Klinca mucio ekcem,sav u ranama od cesanja.Odmah vam preporuce neke skupe kreme po 2-3000,pa kad to ne deluje neke opet skupe a poboljsanja nigde.Onda neki pametan lekar prepise mast na bazi kortikosteroida od 300 din I sa dva mazanja sve prodje.Isto tako bilo I sa ocima kod deteta.Nisu prepoznali alergiju I 3-4 vrste raznih kapi smo stavljali dok opet nisu kortiko kapi resile problem preko noci.Po mom iskustvu samo preporuka za akutne probleme,tu su nuspojave nikakve,dok kod hronicara verovatno postoje.
    (Pera kojot, 7. septembar 2019 23:23)

    # Link komentara

  16. nazalost, kod pedijatra za lecenje disajnih organa se koristi samo pulmikort za inhalaciju koji je kortikostereoid... nemaju drugi lek nego kortikostereoid kad se dete zapusi... s druge strane, skoro svi lekovi za suzbijanje alergije su isto tako kortikostereoidi... beconase koji koristim, je kortikostereoid i jedino mi on pomaze da suzbijem amroziju... dakle... lecenje dece i odraslih nam se svodi na kortikostereoide...
    (ikodije, 7. septembar 2019 21:24)

    # Link komentara

  17. Meni pomažu kod MS-a.
    (Eva, 7. septembar 2019 21:17)

    # Link komentara

  18. Kortikosteroidi su izuzetno korisni lekovi,spas za mnoge bolesti ,imaju niz nezelhenih dejstava ali se prepisuju jer je benifit veci.Uz pravilnu upotrebu ,kontrole i odgovarajuci dijetetski rezim nezeljena dejstva se svode na minimum .
    Ukoliko vam ih lekar prepusuje to znaci da su za vase stanje i najbolje resenje .
    (Glas, 7. septembar 2019 20:58)

    # Link komentara

  19. @Boss
    Bioloska terapija za psorijazu? To negde u Srbiji ili inostranstvu? Pomaze li? Ja sam koristila kortikosteroide u vidu masti, posle poboljsanja bude jos gore nego pocetno stanje pa sam odustala.
    (Ana, 7. septembar 2019 20:51)

    # Link komentara

  20. Ne znam kako drugi al' obolim banalno alergijski i dijagnostikuju mi Qvinkeov edem ili angioneurodermatitis mada je to oboljenje dobilo novu šifru i naziv, a bez kortikosteroida (dexamethason) baš i nisam sav svoj kada dobijem reakciju. A šta je uzrok? Uzrok su bila isparenja kod čišćenja lignji dok sam radio u hladnjači za preradu smrznute morske i sveže rečne ribe. Dakle inhalatorno da ali ne i nutritivno pa mogu da ih jem do mile volje ... valjda ... do jednom dok mi ne presednu ...
    (XXL, 7. septembar 2019 20:27)

    # Link komentara

  21. Morala sam da ih primam pet meseci...Kasnije sam zbog toga dobila 15kg,hormonski poremećaj,i insulinsku rezistenciju. . .
    (Milica, 7. septembar 2019 20:13)

    # Link komentara

  22. Ja ih kokistim vec trideset godina jer ne mogu bez njih. A da su mirasturili organizam jesu, vid sam skoro izgubio osteoporoza tetive na rukama popucale itd. Ali stacu kad moram da ih koristim jos sam dobio i citostatike (metotreksat) pride.....
    (SALE B. P., 7. septembar 2019 20:09)

    # Link komentara

  23. Jedini lek za ms trenutno...
    (Dušan, 7. septembar 2019 19:28)

    # Link komentara

  24. Jako štetni i opasni, moj šogor ima astmu i siše onu pumpicu nenormalno.
    Preporučam knjigu Side effect Death, Nuspojava smrt, napisao lik koji je baš iz te farmako-mafijaške branše, zna igru!
    (Bruder Jakob, 7. septembar 2019 19:15)

    # Link komentara

  25. Izuzetno opasni lekovi.Izazivaju jatrogeni Kušing kod duže upotrebe sa ireverzibilnim promenama sa mogućim smthim ishodom
    (markozr, 7. septembar 2019 18:50)

    # Link komentara

  26. Pomazu za neke stvari al stete na drugim mjestima.Treba dobro proracunat da li se isplati uzimat ovo.Ja bi ih trebao uzimat radi psorijaze i atritisa al se nesto neckam,za sada primam samo biolosku terapiju.
    (BOSS, 7. septembar 2019 17:56)

    # Link komentara

  27. Ne daj Boze nikome.Tezak otrov,a jedini spas od smrti.
    (Beeeee!, 7. septembar 2019 17:17)

    # Link komentara

  28. Kortikosteroide treba koristiti kad to propiše lekar, na svoju ruku ne treba uzimati. Za alergije je bolje uzimati antihistaminike, kao i za ujede insekata.
    (Milan, 7. septembar 2019 16:58)

    # Link komentara

  29. Hvala redakciji za ovaj članak! Molim Vas više i češće ovakvih članaka.
    (zoran bgd, 7. septembar 2019 16:50)

    # Link komentara