1. Mokrio sam u krevet skoro do polaska u školu. Prestajanje mokrenja u krevet se poklopilo sa početkom treniranja aikidoa, gde smo besomučno radili trbušnjake. Zbog toga sam ubeđen da je, kod ogromne većine dece, noćno mokrenje direktno povezano sa slabijom muskulaturom donjeg stomaka i da se može izbeći samo ojačavanjem trbušnjaka - iako nisam jigde video da se ovo ikada spominje kao uzrok/resenje...
     (ja, 27. jun 2019 15:55)

    # Link komentara

  2. Da potvrdim ono sto je kaktus rekao.Do puberteta.Najstarija I najmladja cerka takodje imaju problem.Srednja je sama skinula pelene.
     (mamakoka, 11. jun 2019 22:54)

    # Link komentara

  3. Koliko sam samo ja doktora i psihologa obišao za 10 godina zbog toga, od Zadra, Rijeke, Zagreba, pa do Innsbrucka, Münchena, Züricha i sve bilo džaba
    ... Kad sam ušao u pubertet prošlo samo po sebi...
     (Kaktus, 11. jun 2019 20:30)

    # Link komentara

  4. Može biti i da se deca plaše da idu u toalet iz raznih razloga. Ako u stanu, recimo, imaju stare bolesne osobe koje u toaletu proizvode neke neobične, deci strašne zvukove, očeve koji povraćaju posle pijanstva u toaletu, ako ostavljaju gliste za pecanje, ili upecane ribe u kadi, ili ako je večito domaćinstvo puno stranih ljudi, ako je toalet blizu ulaznih vrata a vrata se ne zaključavaju, itd.... Deca pred spavanje ne odu u toalet i upiške se u krevet u toku noći. Znam za takve slučajeve. O deci i njihovoj svakodnevnoj rutini, emocijama, osećaju bezbednosti roditelji moraju da vode računa.
    (-, 11. jun 2019 15:34)

    # Link komentara

  5. Kad sam bio veoma mali nikad nisam mokrio u krevet, nakon "Oluje" u izbeglistvu sam povremeno mokrio u naredne 3-4 godine. U mom slucaju stres i traume su bile jedini razlog. Jedna od boljih stvari da pomognete takvom detetu je da mu kupite velikog psa cuvara. Psiholozi su uglavnom beskorisni i nanose detetu dodatne stresove i osecaj sramote.
     (Marko, 11. jun 2019 09:57)

    # Link komentara