Discord navodno odbio predlog o prodaji kompanije Microsoft

Discord prekida razgovore o prodaji Microsoft-u ili drugim kompanijama, prenosi The Wall Street Journal. Popularna aplikacija za onlajn komunikaciju je u martu pregovarala o prodaji Microsoft-u po ceni koju je Discord procenio na više od 10 milijardi dolara.

Izvor: The Verge
Podeli
Foto: Justlight / Shutterstock.com
Foto: Justlight / Shutterstock.com

Drugi potencijalni kupci u prošlosti su bili i Amazon i Epic Games, navodi Bloomberg. Ali čak i sa ponudama koje su stizale od velikih imena, Discord je navodno odlučio da ostane nezavisan i razmotri potencijalni izazlazak samostalno na berzu, kako bi nastavio da gradi dalje na svom uspehu.

Interesovanje Microsoft-a za Discord imalo je mnogo veze sa ulogom Discord-a kao glavne destinacije za onlajn zajednice. Aplikacija je odredište za kreatore koji se bave različitim tematskim forumima, kao i grupe usredsređene na video igre. Izvan svojih Xbox i Surface uređaja, Microsoft nema pravi način da se okrene potrošačima kako bi bio deo svakodnevnog života većine ljudi. Iako je napravio Teams, Discord je pristupačniji i bez utiska o softveru za velike korporacije. U nekim izveštajima se navodi da su Discord i Microsoft i dalje otvoreni za ponovne razgovore - ali da za sada Discord ide svojim putem.

Discord ima oko 140 miliona korisnika mesečno i prihodovao je oko 130 miliona dolara u 2020. godini, ali još uvek nije profitabilan, navodi WSJ. U pregovorima su osim Microsoft-a, izgleda bile još tri kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.