Discord navodno odbio predlog o prodaji kompanije Microsoft

Discord prekida razgovore o prodaji Microsoft-u ili drugim kompanijama, prenosi The Wall Street Journal. Popularna aplikacija za onlajn komunikaciju je u martu pregovarala o prodaji Microsoft-u po ceni koju je Discord procenio na više od 10 milijardi dolara.

Izvor: The Verge
Pošaljite komentar
 1. Microsoft lagano tone u zaborav
  (Sasa, 23. april 2021 08:44)

  # Link komentara

 2. Totalni promašaj za MS je kupovina bilo koje ovakve kompanije, ako će posle da prilagode nove verzije softvera sebi i tako oteraju korisnike.
  To su uradili sa Skajpom, koga gotovo niko više i ne koristi, a i sam MS ga ukida i nameće Teams kao platformu za sve.

  Oni i kad bi Viber kupili, uveli bi da se može koristiti samo uz MS mejl nalog, što bi u startu oteralo i postojeće korisnike.

  Jednostavno, firma koja ne sluša svoje korisnike, nego razvijaju aplikaciju i platformu onako kako oni misle da treba, na kraju će ostati bez korisnika.

  Ova pandemija je naterala neke da koriste Teams, jer su im tako rekli nadređeni, u slučaju Srbije Ministarstvo prosvete je predložilo Teams za online nastavu i omogućilo obezbedilo naloge za nastavnike i učenike, na kraju je ispalo da su bolje prošli oni koji su koristili Google Classroom, jer imaju mnogo više opcija da kontrolišu učenike pri rešavanju onlajn testova, jer učenik ne sme da pređe u drugi tab ili prozor pošto će test automatski biti predat, što kod Teamsa ne može nikako da se obezbedi.

  MS i dalje gura neke svoje "inovacije" umesto da ubace opcije koje korisnici najviše traže - na primer, generisanje kviza iz baze sa pitanjima, tako da svaki učenik dobije različit set pitanja, ovo već 5 godina traže korisnici, ali MS uvodi neke nebuloze od opcija, dok im je poseban prozor za sastanak bila revolucionarna "inovacija" - od firme koja je bila pionir u multi-window aplikacijama!
  (Veliki brat, 22. april 2021 00:00)

  # Link komentara