Oni žele seks s robotima

Kanadski istraživači su otkrili kakvi muškarci češće izražavaju interesovanje za seks s robotima.

Izvor: B92, Futurism
Podeli
Foto: Lidiia / Shutterstock.com
Foto: Lidiia / Shutterstock.com

Prema navodima iz istraživanja, muškarci koji imaju snažna mizoginistička mišljenja o ženama češće izražavaju interesovanje za seks s robotima.

Istraživači su otkrili ovu uznemirujuću korelaciju u novoj studiji u časopisu Journal of Social and Personal Relationships, a veći cilj ovoga je da analizira veze između "prethodno kreiranih uverenja o nejednakosti polova, interesovanja za povremeni seks i društvenih hijerarhija", kao i ponašanja prema budućim robotima.

Za ovu studiju, istraživači su analizirali podatke 212 studenata neimenovanog univerziteta u kanadi. Studenti su odgovorili na anketu sa više pitanja koja su merila njihove stavove o polu, društvenoj dominaciji, društvenoj hijerarhiji, prijateljstvu, seksu i drugim temama.

Autori studije su otkrili nekoliko istaknutih zapažanja: da su žene izrazile veći interes za platonske odnose sa robotima i da su ispitanici generalno – iako uglavnom muškarci – koji su imali stavove opisane kao "neprijateljski seksizam" skloniji da izraze interesovanje za seks sa robotima, i bili su znatno manje skloni da žele da budu prijatelji sa robotima.

"Generalno, ljudi smatraju da su roboti za seks relativno neprivlačni, ali muškarci su daleko više zainteresovani za njih nego žene, a ovo je posebno vidljivo kada muškarci gledaju na žene kao niža bića", istiće Konor Lešner – doktorant student socijalne psihologije Trent Univerziteta u Ontariju i koautor studije.

Istraživanje se susreće sa neprijatnim činjenicama o tome kako neki muškarci vide žene kao niža bića i kako ta mišljenja mogu da se preklapaju sa tehnološkim svetom oko nas, koji brzo napreduje.

Gledajući evoluciju AI seks robota za ćaskanje i naprednih robota koji brzo dolaze na radna mesta ljudi, ne deluje nemoguće da roboti u nekom trenutku poćnu da ulaze u spavaću sobu kao sintetički partneri osobama od krvi i mesa.

Ova studija daje samo nagoveštaj o tome u kom smeru bi ljudsko društvo moglo da se kreće u ovoj neobičnoj budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.