Sve je manje memorije na telefonu? Obrišite ove aplikacije

Postoje neke aplikacije koje ne morate da imate na svom telefonu i koje nepotrebno zauzimaju prostor u memoriji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: LDprod
Foto: LDprod

Gotovo svi držimo bar po jednu nepotrebnu aplikaciju u telefonu, ako ne i više njih. Ukoliko nemate dovoljno mesta za neku novu koja će vam biti značajna, razmislite o brisanju ovih aplikacija.

QR kod skeneri

Ove aplikacije omogućavaju vam da skenirate QR kod, nakon čega vaš telefon otvara internet-stranicu koja je u njemu "zapisana". Ovakve aplikacije su popularne jer je cilj da se sve radi "beskontaktno".

Ipak, QR skeneri mogu da budu posebno opasni jer se čine kao "obične aplikacije" koje ne rade ništa posebno, a često unose virus u vaš uređaj. Uz sve to, većina današnjih telefona dolazi sa unapred instaliranim QR skenerom, pa proverite da se nije negde "sakrio", u kom slučaju bi trebalo da obrišete onaj koji ste preuzeli.

Aplikacije za skeniranje

Kao što je slučaj i kod prethodne stavke - većina telefona ima ugrađenu funkciju skeniranja dokumenata, pa vam ove aplikacije nisu potrebne. Proverite podešavanja kamere svog uređaja kako biste pronašli skeniranje, a i Google Drive nudi istu opciju.

Facebook

Facebook aplikacija zauzima dosta mesta i može da uspori rad vašeg uređaja, a da vam zapravo i nije toliko potrebna kao što mislite. Ukoliko želite da proverite šta ima novo na Facebooku, svom nalogu vrlo lako možete da pristupite i iz internet pretraživača.

Baterijska lampa

Ove aplikacije su ranije bile veoma popularne, ali danas većina telefona ima unapred ugrađenu "baterijsku lampu", pa vam svaki dodatni program koji radi istu stvar, samo bespotrebno zauzima mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.