Apple planira da kreira najveći iMac do sada

Otkako je Apple povukao 27-inčni iMac nakon lansiranja Mac Studija i Studio Displaya prošle godine, san o novom iMacu sa displejem većim od 24 inča je propao. Ali godinu dana kasnije postoji nova nada.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: RauL C7 / Shutterstock.com
Foto: RauL C7 / Shutterstock.com

Prema najnovijem "newsletteru" Marka Gurmana, Apple nije zaboravio na iMac, koji i dalje ima M1 čip i nije ažuriran više od dve godine. Gurman izveštava da Apple priprema dva nova 24-inčna iMaca za puštanje u prodaju krajem 2023. ili početkom 2024, prenosi Macworld, javlja Index.hr.

"Apple sprovodi rane radove na iMacu sa displejem većim od 30 inča"

Ti modeli će navodno imati isti dizajn kao i trenutni kao i moguće M3 procesore s drugim malim nadogradnjama, na primer Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.3. Uz te modele, Gurman izveštava da Apple "takođe sprovodi rane radove na iMacu sa displejem većim od 30 inča".

To ne bi bio samo najveći iMac ikad proizveden, nego bi bio konkurent najvećem displeju koji je Apple ikada isporučio, 32-inčnom Pro Display XDR-u. Gurman ne nudi nikakve pojedinosti o tome šta bi iMac s velikim displejem mogao da ima, ali verovatno će biti bliži iMac Pro modelu.

U zavisnosti od toga kada bude lansiran, mogao bi imati M3 Pro procesor s 5K ekranom, Space Grey spoljašnost i viši rang prostora za čuvanje podataka te par opcija za RAM. Apple je ukinuo iMac Pro u martu 2021. nakon oko tri godine prodaje.

Prema Gurmanu, osim novih 24-inčnih iMac uređaja i iPhone 15 linije koja stiže ove jeseni, biće predstavljena i dva modela Apple Watch Series 9 i ažurirana verzija Ultra satova.

"Postoji i nekoliko proizvoda u ranom razvoju, uključujući verziju treće generacije AirPods Pro slušalica i novu kućnu opremu kao što su pametni ekrani i Apple TV set-top box s poboljšanim specifikacijama”, napisao je Gurman u svom newsletteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.