Poslednja SEGA konzola pretvorena u moderan uređaj VIDEO

Ako ste ikada poželeli da vaša retro konzola ima moderne mogućnosti, pogledajte kako je to uspelo za rukom jednom jutjuberu i moderu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Interneteable / Shutterstock.com
Foto: Interneteable / Shutterstock.com

Jutjuber Zac Builds je odlučio da staru SEGA Dreamcast konzolu pretvori u moderan uređaj. On je prethodno modernizovao verziju Nintendo 64 konzole.

Izvorna konzola ovog eksperimenta bila je verzija Dreamcasta. Zac Builds je rasturio konzolu, uklonivši joj ventilator, napajanje i disk drajv.

Nakon toga je uklonjen metalni RF okvir i hladnjak. Potom je došao red na prvu nadogradnju, a Zac je zamenio originalni sistem hlađenja modernim termalnim pločama. Nakon toga, mali ventilator je zamenjen većim i tišim Noctua ventilatorom. ovo je omogućilo da procesor ostane rashlađen i da duže funkcioniše dobro.

S obzirom na to da je uklonjen CD drajv, implementirano je rešenje u vidu emuliranog disk drajva, korišćenjem microSD kartice za učitavanje sadržaja kao da se radi o pravim diskovima.

Potom je instaliran i HDMI port, a onda je Zack otišao korak dalje i redizajnirao je kućište konzole kako bi svi modovi lepo ležali, a uređaj bio manji i kompaktan.

Rezultat je konzola, koju je Zac nazvao "Dreamcast Slim", a uređaj je uparen sa RetroFighters Striker DC kontrolerom. Kako sve izgleda, pogledajte u videu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.