Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Zrenjanin: Raskinut ugovor s fabrikom vode, traži se novi partner

Ugovor Grada Zrenjanina s fabrikom vode raskinut je krivicom investitora, jer nije ispunio ni jedan od uslova propisanih ugovorom iz 2015. godine i sporazumom iz 2021. godine, izjavio je gradonačelnik Simo Salapura.

Izvor: Tanjug Zrenjanin
Podeli
Foto: Shutterstock/Ryazantsev Dmitriy
Foto: Shutterstock/Ryazantsev Dmitriy

On je rekao da je ugovor s investitorima fabrike vode raskinut na osnovu odredaba osnovnog ugovora i sporazuma između investitora i JKP "Vodovod" iz januara ove godine.

"Sporazum je predvideo da ukoliko fabrika vode ne ispuni sve ugovorne obaveze, ugovor se raskida krivicom izvršioca i nikakva dodatna obaveštenja od strane naručioca usluge nisu potrebna. Investitor nije ispunio nijednu stavku iz ugovora, time su ispunjeni svi uslovi za raskid ugovora. I mi ugovor smatramo raskinutim i okrećemo se traženju novih rešenja", kazao je Salapura za Tanjug.

Snabdevanje ispravnom pijaćom vodom 123.000 građana Zrenjanina je, prema rečima gradonačelnika, zadatak iznad svih drugih zadataka za sve u lokalnoj samoupravi.

Konzorcijum " Grup Zilio" (Gruppo Zillio) potpisao je ugovor o gradnji fabrike vode s rokom završetka 2015. godine.

Rok je produžavan više puta, ali se ispostavilo da fabrika nije uspela da ispuni projektni zadatak ni u pogledu količina, ni upogledu kvaliteta vode.

Sporazumom iz januara ove godine precizirano je da se ugovor smatra raskinutim krivicom inestitora ukoliko se ne ispune odredbe iz ugovora, a upravo tako se i dogodilo.

Salapura je takođe rekao da će grad razmotriti mogućnost pokretanja spora za naknadu štete od investitora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.