Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Zrenjanin dobija još jednu manifestaciju od posebnog značaja za grad

Na dnevnom redu predstojeće sednice lokalnog parlamenta, koja je zakazana za sutra, naći će se i izmena Odluke o manifestacijama od posebnog značaja za grad Zrenjanin.

Izvor: zrenjaninski.com Zrenjanin
Podeli
Foto: Shutterstock/BABAROGA
Foto: Shutterstock/BABAROGA

Ovom izmenom je predviđeno da se na spisak manifestacija od posebnog značaja uvrsti i "Banatski festival vina", koji se održava u maju, navodi Zrenjaninski.com.

U obrazloženju odluke stoji da je inicijativu podnela Turistička organizacija grada Zrenjanina, navodeći da će se "Banatski festival vina" ove godine održati po šesti put, te da je prošlogodišnji događaj pokazao veliki napredak u tehničkom i organizacionom smislu. To se, dodaje se u obrazloženju, veoma pozitivno odrazilo na uvećanu posetu i pozitivne utiske koje su posetioci festivala izrazili nakon samog događaja.

V.d. direktora Turističke organizacije grada Zrenjanina Sanja Petrović je istakla da je startegijom razvoja turizma Republike Srbije vinski turizam prepoznat kao grana koja se brzo razvija i u koju su potrebna dodatna ulaganja.

"Imajući u vidu da je 'Banatski festival vina' pokazao da ima veliki potencijal za dalji razvoj, podneli smo incijativu da se uvrsti u manifestacije od posebnog značaja za grad. Time bi nam bila pružena prilika da na efikasniji i bolji način realizujemo predstojeće aktivnosti", istakla je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.