Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Zrenjanin dao zeleno svetlo – da li će biti rešen problem?

Zrenjanin je dobio svoje "oko sokolovo", odnosno sistem Skenkar koji bi, s jedne strane, trebalo da reši problem nepropisnog parkiranja, a s druge, da na efikasniji način reši problem (ne)plaćanja parkiranja na obeleženim i uređenim parkinzima u gradu.

Izvor: zrenjaninski.com Zrenjanin
Podeli
Foto: BABAROGA/Shutterstock
Foto: BABAROGA/Shutterstock

Skenkar bi, bar prema rečima nadležnih, trebalo da reši i problem zaustavljanja vozila na mestima određenim za parkiranje osoba sa invaliditetom, prenose Zrenjaninski.

Uvođenje ovog sistema, koji već postoji u nekoliko gradova, najavljeno je još krajem 2021. godine. No, da bi snimanje kamerom, instaliranom na krovu automobila, i počelo, bilo je potrebno mapirati parking mesta, nabaviti softver i prilagoditi određene gradske odluke.

Na poslednjoj sednici Gradskog veća dato je zeleno svetlo za start Skenkara. Javno komunalno preduzeće "Pijace i parkinzi" već je nabavilo vozilo, a reč je o Škodi Fabiji.

Osim Skenkara i opreme za ovo vozilo, planira se i kupovina novog "pauka". To znači da za vozače koji se nepropisno parkiraju ili ne plaćaju parkiranje nastaje potpuno nova situacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.