Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

Nakon 40 godina – nazire li se kraj gradnji obilaznice oko Zrenjanina?

JP Putevi Srbije podneli su zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje dela obilaznog puta oko Zrenjanina, objavio je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Izvor: eKapija/B.P. Zrenjanin
Podeli
Ilustracija/Foto: HAMZAH TARIQ/Shutterstock
Ilustracija/Foto: HAMZAH TARIQ/Shutterstock

Kako je navedeno u obaveštenju, zahtev se odnosi na izgradnju dela obilaznice oko Zrenjanina od kilometra 8+669.92 do kilometra 12+283.03, koja obuhvata kružnu raskrsnicu na kilometru 9+880.41 (osa kružne raskrsnice sa državnim putem IB reda broj 18), nadvožnjak na kilometru 11+093.19, most na kilometru 12+037.52 i kružnu raskrsnicu na kilometru 12+216.31 (osa kružne raskrsnice sa lokalnim putem Zrenjanin-Lukićevo).

Kako prenosi eKapija, gradnja obilaznice oko Zrenjanina traje gotovo 40 godina - prva deonica izgrađena je još 1987. godine.

U avgustu prošle godine pušten je u saobraćaj četvrti sektor obilaznog puta dug 3,7 kilometara, a ondašnji resorni ministar Tomislav Momirović tada je najavio da je u planu da se na proleće počne sa radovima na petom sektoru čija je dužina nešto kraća od četiri kilometra, što je poslednja faza radova.

Ukupna dužina Obilaznice oko Zrenjanina iznosi 15 kilometara i omogućiće potpuno izmeštanje tranzitnog saobraćaja iz gradskog jezgra koji sada dolazi iz pravca Novog Sada, Kikinde, Sečnja, Srpske Crnje i sa nekoliko lokalnih puteva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.