Subotica - Servisne informacije - B92 Lokal

"Subotička toplana" greje nesmetano, radijatori topli i u narednim danima

Od početka grejne sezone JKP "Subotička toplana" greje nesmetano i do sada nije imalo nikakve poteškoće u radu. U narednim danima, kada se očekuje da će dnevna temperatura biti 10 i više stepeni u plusu, iz preduzeća poručuju građanima da ne treba da brinu, jer će radijatori ostati topli.

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Foto: Subotica.com
Foto: Subotica.com

Iako grejna sezona protiče regularno, "Toplana" je u danima izrazitih temperaturnih minusa bila u predostrožnosti, kako bi dežurne ekipe mogle odmah da odreaguju u slučaju bilo kakvih nepravilnosti u radu, prenosi Subotica.com.

"Spremni smo za svaki scenario koji može da bude kod većih minusa. Noćas je bilo -8 stepeni, pa smo bili malo oprezniji da ne bi slučajno došlo do neke havarije ili ispadanja iz sistema. Svi šefovi su pratili situaciju i grad nije osetio veći temperaturni minus, tako da grejna sezona za sada protiče bez ikakvih problema i nismo imali nikakvih poteškoća u radu", kaže Predrag Bobić, direktor preduzeća koje greje oko 10.500 korisnika u gradu.

Kako najavljuju meteorolozi, u danima pred nama se očekuje otopljenje, koje će doneti gotovo prolećne dnevne temperature od 10 i više stepeni u plusu. Međutim, iz preduzeća poručuju da građani ne treba da brinu, jer će radijatori ostati topli.

"Po gradskoj Odluci, sve dok temperatura ne prelazi 14 stepeni, nemamo razloga da prestanemo da grejemo, a jedina razlika je u tome s kojom izlaznom temperaturom grejemo. Ako je veći minus, onda pojačavamo grejanje, a ako je plus, onda ga smanjujemo. Dakle, jeste najavljeno povećanje temperature, ali to nije toliko drastično da bi "Toplana" gasila kotlove i isključivala grejanje, već ćemo se prilagođavati datim vremenskim uslovima - poručuje Bobić.

Iz JKP "Subotička toplana" podsećaju korisnike da eventualne poremećaje u isporuci toplotne energije mogu da prijave na dežurni telefon dispečerske službe 024/548-383, nakon čega će radnici preduzeća izaći na teren i otkloniti problem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.