Subotica - Društvo - B92 Lokal

Radovi u punom jeku u Subotici: Evo koje se sve ulice rekonstruišu

Pre nekoliko dana u MZ "Centar 2" postavljen je novi sloj asfalta u ulicama Jožefa Atile i Nikole Kujundžića, ukupne dužine 500 metara.

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
wabeno/Shutterstock
wabeno/Shutterstock

Vrednost ovih radova iznosila je 5.4 miliona dinara, dok se u narednom periodu očekuje rehabilitacija još pet ulica, kao i izgradnja osam novih ulica, dok se paralelno sa tim priprema projektno - tehnička dokumentacija za još 21 ulicu, prenosi Subotica.com.

Radovi na asfaltiranju ulica biće nastavljeni u narednom periodu, a za ove potrebe iz gradskog budžeta izdvojeno je ukupno 26 miliona dinara.

"U narednom periodu rehabilitovaće se još pet ulica. Najbitnije ulice koje će se raditi jesu nastavak proširenje Proleterskih brigada, proširenje Kizur Ištvana i proširenje 51. divizije, od Majšanskog puta do Jovana Mikića", objašnjava Milan Marjanov iz Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Istovremeno, otpočeli su i radovi na izgradnji novih ulica, za šta je izdvojeno 150 miliona dinara.

"S obzirom na to da je nastavljena saradnja Grada i Uprave za kapitalna ulaganja, radiće se i na izgradnji osam novih ulica. Ti radovi su već krenuli, i trenutno se radi Školska ulica u Hajdukovu. Jedna od bitnijih ulica koje će se raditi jeste Jovana Mikića, nastavak do Celjske. Paralelno sa tim radi se i projektno-tehnička dokumentacija za još 21 ulicu", kaže Marjanov.

Kao i svake zimske sezone, jedan od glavnih problema sa kojim se suočavaju vozači jesu udarne rupe, a situacija je dodatno pogoršana prolaskom velikog broja kamiona koji saobraćaju za potrebe izgradnje pruge.

"Životni vek asfalta je 10-12 godina. Krpljenje rupa se vrši prema prioritetima. Prioritet imaju ulice kojima se odvija javni gradski prevoz, a zatim ostale ulice. Krpljenje rupa vršimo po nalogu inspekcije, po prijavi građana i po samom uvidu na licu mesta", objašnjava sagovornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.