Subotica - Servisne informacije - B92 Lokal

Grad će do kraja aprila biti u potpunosti pod kamerama

U poslednjih godinu dana intenzivno se priča o video nadzoru i kamerama kojima će ove godnine biti pokriven grad.

Izvor: subotičke.rs Subotica
Podeli
Shutterstock/APChanel
Shutterstock/APChanel

Mesecima se na društvenim mrežama licitira o tome da li kamere snimaju ili ne, treba napomenuti da još nisu u potpunosti proradile, na preko sedamdeset lokacija, na kojima su i postavljene.

Na nekoliko lokacija, kao što je raskrnica kod Patrije ili kod ulice Braće Radić, kamere su u funkciji godinama, i beleže prolazak kroz crveno, ali će u narednim mesecima biti osposobljene i povezane i ostale, u mreži video nadzora.

Povezuje se sistem koji je postavljen na 71. lokaciji. Postaviće se još kamera u centru grada koje će služiti, kako nadležni kažu, za opšti nadzor.

Precizan početak Sistema nadzora se još ne zna, najverovatnije će snimanje kamerama početi krajem aprila, početkom maja, a i to će se znati tek nakon završenog testiranja i baždarenja kamera.

Kamere za brzinu su postavljenje na sledećim lokacijama: u ulici Matije Gupca i Mirka Bogovića, na Beogradskom putu i Plate Dobrojevića, na Senćanskom putu, Dragiše Mišovića i Uskočkoj, na Bajskom putu i Marka Marulića, Ferenca Sepa i Aleja Maršala Tita, Đure Đakovića i Vase Stajića, Štrosmajerova, Somborski put i Harambašićeva, Franje Kluza i Mavrovska, Partizanskih baza i Grdelička i Majšanski put i Isidore Sekulić.

Postavljanje video nadzora ima za cilj povećanje saobraćajne i opšte bezbednosti, kažu nadležni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.