Subotica - Društvo - B92 Lokal

Postavljene kamere na 71 lokaciju: Uskoro počinje sa radom novi video nadzor u gradu

Sistem video nadzora u gradu trebalo bi da počne sa radom krajem aprila ili početkom maja.

Izvor: gradsubotica.co.rs Subotica
Podeli
Joeahead/Shutterstock
Joeahead/Shutterstock

Video nadzor postavljen je na 71 lokaciji, a na 13 lokacija u gradu će kamere beležiti prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, prenosi gradsubotica.co.rs.

U toku su radovi na povezivanju sistema video nadzora u gradu koji je postavljen na 71 lokaciji. Ostalo je još postavljanje kamera u centru grada koje će biti instalirane na nekoliko objekata i služiće za opšti video nadzor. Kako se precizira, u planu je da kamere počnu sa radom krajem aprila ili početkom maja, ali će tačan datum biti poznat tek nakon završenog testiranja i baždarenja kamera koje će meriti brzinu kretanja vozila.

Kamere za brzinu su postavljene u ulici Matije Gupca i Mirka Bogovića, na Beogradskom putu i Plate Dobrojevića, na Senćanskom putu, Dragiše Mišovića i Uskočkoj, na Bajskom putu i Marka Marulića, Ferenca Sepa i Aleja Maršala Tita, Đure Đakovića i Vase Stajića, Štrosmajerova, Somborski put i Harambašićeva, Franje Kluza i Mavrovska, Partizanskih baza i Grdelička i Majšanski put i Isidore Sekulić.

Postavljanje video nadzora ima za cilj povećanje saobraćajne i opšte bezbednosti, a iz gradske uprave napominju da će javnost biti blagovremeno obaveštena o početku rada ovog sistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.