Subotica - Hronika - B92 Lokal

Evakuiše se područje u Subotici – uklanjanje cisterni u toku dana

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić rekao je danas da na cisternama koje su iskočile iz koloseka u Subotici nema oštećenja i da se očekuje da u toku dana budu uklonjene, a da će tokom akcije uklanjanja područje oko incidenta biti evakuisano.

Izvor: Tanjug Subotica
Podeli
Foto: TANJUG/ SINIŠA KOPUNOVIĆ/ bg
Foto: TANJUG/ SINIŠA KOPUNOVIĆ/ bg

"Održali smo štab za vanrednu situaciju. Doneli smo naredbu da kada dođe do vraćanja nagnute cisterne na točkove, sat vremena pre izvođenja operacije bude izvršena evakuacija tog područja, prečnika od 200 metara", rekao je Bakić.

Kako naglašava u okolini su banka i škola, i dodaje da Grad ne želi da ni u jednom trenutku dođe u pitanje bezbednost građana.

"Sadržaj u cisternama je propilen, vrlo zapaljiva materija, međutim bezbednost građana Subotice nije dovedena u pitanje nijednog momenta, slučaj je pod kontrolom. Očekujemo u toku dana dolazak šinske dizalice koja će da vrati ovu nagnutu na točkove. Trenutno na mestu događaja nalaze se tri cisterne, ostali deo kompozicije je uklonjen", istakao je Bakić.

Bakić dodaje da se dve cisterne nalaze na točkovima, dok se jedna nagnula pod uglom od 45 stepeni.

"Incident se dogodio nažalost u ranim jutarnjim satima jutros oko 1.30. U 1.35 je prijavljen nadležnim službama. Sve službe su na terenu, uviđaj je u toku. Da vidimo šta je uzrok incidenta", naglašava Bakić

Bakić navodi da na cisternama nema oštećenja i da su svi ventili ispravni, tako da nema curenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.