Subotica - Društvo - B92 Lokal

U Subotici održani "Dani Srpske u Srbiji"

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sa saradnicima sastao se sinoć, u svom kabinetu u Gradskoj kući, sa delegacijom Republike Srpske koju su činili generalni sekretar Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske (ANURS), Drago Branković, akademik Novo Pržulj, dopisni član ANURS-a Zoran Govedar i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Izvor: B92.net Subotica
Podeli
Foto: Grad Subotica
Foto: Grad Subotica

Sastanak je upriličen uoči realizacije dva programa, priređena u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava" i Velikoj većnici Gradske kuće, u okviru jedanaeste manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" koju je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji ove godine organizovalo u jedanaest gradova i opština u Srbiji, navodi se na sajtu Grada.

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da je izuzetna čast i za Grad Suboticu, i za njega lično, što je Subotica među 11 gradova i opština širom naše Srbije u kojima se organizuje manifestacija "Dani Srpske u Srbiji".

"Grad Subotica ima izvanrednu saradnju sa Republikom Srpskom i njenim institucijama u svim oblastima društvenog života. Kao gradonačelnik Subotice imao sam ogromnu pomoć i podršku šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića. Mnogo smo uradili na jačanju saradnje subotičke lokalne samouprave i Republike Srpske, podižući je iz godine u godinu na sve viši nivo. I večeras sam imao čast da u svom kabinetu priredim prijem za delegaciju iz Republike Srpske koju je činili akademici i gospodin Cicović. Imali smo jedan konstruktivan razgovor o unapređenju saradnje između našeg grada i Republike Srpske, a uručen mi je i komplet knjiga Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske, što mi je izuzetno drago", naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Mlađen Cicović je rekao kao manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" nije prvi put u Subotici, da je ona ovde uvek dobro došla i da je Subotica grad sa kojim Republika Srpska, odnosno Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, kao neko ko je zadužen da podstiče i jača saradnju gradova i opština Republike Srbije i gradova i opština Republike Srpske, ima izuzetno dobru saradnju.

U Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava", od 18.00 časova, Akademija nauka i umetnosti Republike Srpske promovisala je ediciju "Održivi razvoj i upravljanje prirodnim resursima Republike Srpske". Prisutnima u SKC "Sveti Sava" obratili su se Mlađen Cicović i gradonačelnik Stevan Bakić, a o ediciji su govorili Drago Branković, urednik edicije Novo Pržulj i prof. dr Zoran Govedar.

Program u Subotici u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" nastavljen je od 20.00 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće, gde je održan koncert etno-grupe "Trag" iz Banja Luke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.