Subotica - Društvo - B92 Lokal

Tehnička škola "Ivan Sarić" dobitnik zlatne medalje za kvalitet

Tehnička škola "Ivan Sarić" dobitnik je zlatne medalje za kvalitet na 18. Međunarodnom sajmu obrazovanja "Putokazi" koji je održan 9. i 10. marta u Novom Sadu.

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Foto: Shutterstock/tomertu
Foto: Shutterstock/tomertu

Odlukom komisije za ocenjivanje kvaliteta najsjajnije odličje pripalo je subotičkoj Tehničkoj školi "Ivan Sarić", a nagrada je uručena direktoru Željku Rajčiću, piše Subotica.com.

"U eseju koji je škola priložila kao deo prijave za ocenjivanje ističe se renome i značaj Tehničke škole "Ivan Sarić", kako kroz neposredni rad sa učenicima, tako i kroz manifestaciju 'Projektna nedelja', osvajanje prestižnih pozicija na stručnim takmičenjima na sva tri područja rada škole, te učestvovanje na mnogim domaćim i međunarodnim projektima iz oblasti obrazovanja. Ustanova je jedan od pionira dualnog modela obrazovanja u Srbiji čijom se implementacijom postižu evidentni benefiti učenika, roditelja i privrede, te društva u celini. U školi se teži ka stvaranju uslova za podizanje kvaliteta nastave kroz uključivanje u savremene tokove razvoja srednjeg stručnog obrazovanja koji podrazumeva permanentnu obuku nastavničkog kadra, unapređenje kvaliteta opremljenosti kabineta, laboratorija, radionica i potrebne opreme, zajedno sa osavremenjivanjem alata, računara i informatičkih sistema. Cilj Tehničke škole 'Ivan Sarić' je da bude kvalitetno opremljena, otvorena i bezbedna ustanova uklopljena u evropske standarde, a na zadovoljstvo učenika, roditelja društvene zajednice i zaposlenih", ističu iz ove škole.

Škola je ponosno dopunila vitrinu u kojoj se pored tri prethodno osvojena priznanja Sajma obrazovanja "Putokazi" sjaje i mnoga druga odličja koja garantuju kvalitet institucije kroz koju su prošle i svoja znanja i veštine razvijale hiljade naših sugrađana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.