Subotica - Društvo - B92 Lokal

Subotičani donirali preko 50.000 za obnovu "Rajkove crkve"

Humanitarna organizacija „Svi za Kosmet“ tokom proteklog vikenda prikupljala je novčana sredstva za obnovu Crkve Svetog Nikole u Prizrenu. Ovom prilikom građani su donirali novčane priloge u iznosu od 54.630 dinara.

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Foto: Depositphotos,  uroszunic
Foto: Depositphotos, uroszunic

Srednjovekovna svetinja iz 14. veka, u narodu poznatija i kao „Rajkova crkva“, minirana je tokom bombardovanja 1999. godine, od kada je u ruševnom stanju. Započela je obnova ove svetinje i u tu svrhu organizacija "Svi za Kosmet" pozvala je Subotičane da se odazovu pozivu i daju svoj doprinos, piše subotica. com.

Na štandu ispred Otvorenog univerziteta građani su donirali novčana sredstva u iznosu od 54.630 dinara, koja će jednim delom ići i za poplavljena područja na Kosovu i Metohiji.

"Zadovoljni smo humanošću Subotičana i zahvaljujemo se svim dobročiniteljima u Subotici što su prepoznali važnost obnove ove velike svetinje i dali svoj doprinos tome. Prikupljeni iznos će se pridodati u fond i ostalim donacijama koje se sakupljaju u celoj Srbiji do kraja februara", kaže Siniša Lalić, predstavnik subotičkog ogranka organizacije "Svi za Kosmet".

Za građane koji su voljni da novčano doniraju na raspolaganju su dinarski račun HO "Svi za Kosmet" 285-2295090000074-05, odnosno Paypal nalog hoszkbg@gmail.com za devizne uplate.

Pomoć za građane iz srpskih sredina na Kosmetu može uputiti i slanjem SMS poruke na broj 4030 (100 dinara, za sve mreže operatera u Srbiji), a prikupljena sredstva će biti opredeljena za pomoć socijalno ugroženim porodicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.