Subotica - Društvo - B92 Lokal

Subotica raspisala konkurs za pomoć starijim licima

Grad Subotica raspisao je javne konkurse za finansiranje projekata u oblasti društvenog i humanitarnog rada i za finansiranje programa koji se odnose na realizaciju usluge pomoći u kući i nege u kući za stara, iznemogla, hronično obolela lica, kao i osobe koje nisu u stanju da se staraju o sebi.

Izvor: Tanjug Subotica
Podeli
Foto: Predrag Lukic / Shutterstock.com
Foto: Predrag Lukic / Shutterstock.com

Rok za ponošenje prijava je 21. mart, navodi se na sajtu subotica.com.

Pravo podnošenja prijave za finansiranje ili sufinansiranje programa odnosno projekata u oblasti društvenog i humanitarnog rada imaju udruženja građana osoba sa invaliditetom, udruženja koja se bave zaštitom i pružanjem pomoći građanima koji se zbog socijalnih ili zdravstvenih okolnosti nalaze u stanju socijalne potrebe, zaštitom i promovisanjem prava deteta, kao i položaja i prava marginalizovanih grupa, drugi subjekti u oblasti društvenog i humanitarnog rada.

Navodi se da subjekti u oblasti društvenog i humanitarnog rada imaju pravo da podnesu prijavu pod uslovom da im je registrovano sedište na teritoriji Subotice.

Pravo podnošenja prijave za finansiranje ili sufinansiranje usluga pomoći u kući i nege u kući imaju udruženja građana, neprofitne organizacije i ustanove registrovane za obavljanje delatnosti društvenog i humanitarnog karaktera pod uslovom da im je registrovano sedište na teritoriji Subotice.

Uz prijavu koja se podnosi posebno za svaki projekat podnosilac zahteva je dužan da priloži pregled osnovnih podataka kao što je istorijat, opis delatnosti, dosadašnji projekti, kao i detaljan opis programa odnosno projekta za čije finansiranje ili sufinansiranje se podnosi prijava.

Prijave se podnose u štampanom obliku u zatvorenoj koverti sa naznakom "Za konkurs DHO 2023", odnosno "Za konkurs - usluga pomoć i nega u kući", predajom u Gradskom uslužnom centru Grada Subotice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.