Subotica - Društvo - B92 Lokal

Prošla godina donela više razvoda nego venčanja u Subotici

Tokom prošle godine više je brakova razvedeno nego što je sklopljeno, pa su tako matičari venčali 417 parova, a istovremeno su u Osnovnom sudu u Subotici pokrenuta 533 postupka za razvod braka. Ipak, u odnosu na period od pre dve godine, Subotičani su se 2020. manje razvodili, jer je 2019. zabeležen 621 postupak, navodi TV Subotica.

Izvor: TV Subotica Subotica
Podeli
Foto: Depositphotos, friday
Foto: Depositphotos, friday

Kako iz Suda pojašnjavaju, tokom 2020. godine imali su 304 razvoda koji su pokrenuti po tužbi, dok je 229 parova odlučilo da brak okonča sporazumno.

S druge strane, i psihoterapeuti su tokom prošle godine beležili više posla u radu sa parovima. Kako navodi psihoterapeut Boris Telečki , u zajednicama gde su odnosi i ranije bili narušeni i konfliktni, posledice su vidljivije.

Stres, promena stila života u kombinaciji sa novonastalim okolnostima, neki su od razloga koji su doveli do narušavanja bračnog života.

"Ta čitava situacija zahtevala je veći nivo emotivne razmene, milsim i na ljutnju, tugu, strah. Neki ljudi koji nemaju izraženu emocionalnu integligenciju, kod njih to izađe na drugačiji način i doprinese pogoršanju komunikacije", rekao je Telečki.

Telečki savetuje parove da što više razgovaraju, budu otvoreni jedno prema drugom, te na taj način grade poverenje i spreče pojavu konflikata i neslaganja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.