Subotica - Društvo - B92 Lokal

Pronašli zajedničko rešenje – ovo su tri mere koje su dogovorene

Na sastanku gradskih čelnika sa predstavnicima sindikata JP "Subotica-trans", koji je održan danas u Gradskoj kući, dogovorene su tri mere koje će biti realizovane u, kako je navedeno, što kraćem vremenskom periodu.

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Foto: Predrag Lukic / Shutterstock.com
Foto: Predrag Lukic / Shutterstock.com

Izmene kolektivnog ugovora kod poslodavca, donošenje novog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta i poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u okviru zakonskih propisa koji se odnose na zarade i ostala davanja, a u okviru već odobrenih budžetskih sredstava - ovo su tri mere koje su dogovorene danas na sastanku predstavnika gradske uprave, čelnika JP "Subotica-trans" i predstavnika sindikata ovog preduzeća.

"Sastanak je održan sa ciljem pronalaženja zajedničkog rešenja koje bi doprinelo poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih, uz obezbeđivanje redovnog odvijanja gradskog i prigradskog prevoza putnika. Grad i preduzeće imaju zajednički interes, kako u delu koji se odnosi na redovan i kvalitetan prevoz korisnika usluga, tako i u delu koji se odnosi na materijalni položaj i zadovoljstvo zaposlenih", navedeno je u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.

Samoorganizovana grupa nezadovoljnih vozača uputila je 11. januara Gradu Subotici pisane zahteve koji se odnose na povećanje zarada, transparentnost platne liste, kao i da se rad nedeljom tretira kao rad državnim praznikom. Kako nije postignut dogovor vozači su u petak planirali da stupe u generalni štrajk, ali su od namere odustali nakon što im je upućen poziv za današnji sastanak sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.