Subotica - Društvo - B92 Lokal

Praznična čarolija počela u Subotici

Po ugledu na Beč, Budimpeštu, Zagreb, Segedin i druge evropske gradove i u Subotici je počeo novogodišnji vašar "Vinterfest".

Izvor: Novosti Subotica
Podeli
Foto: Shutterstock/Orwald
Foto: Shutterstock/Orwald

I ove godine novogodišnji vašar okupio je 59 izlagača iz cele Srbije koji su na 62 štanda predstavili svoje proizvode – ručne radove, suvenire, ukrase, igračke, slatkiše, suhomesnate prerađevine, med, vino, rakiju... Nisu izostali ni štandovi koji pripremaju hranu i nezaobilazno kuvano vino i "kurtoš" kolač.

"Svi raspoloživi kapaciteti su izdati, što potvrđuje da je interesovanje za učešće na 'Vinterfestu' i dalje veliko. Sa nama su već prepoznatljivi preduzetnici, zanatlije, poljoprivredna gazdinstva i ljudi koji stvaraju rukotvorine. Verujem da će svi posetioci pronaći nešto za sebe", ističe Aleksandar Aleksić, direktor JP "Subotičke pijace".

Jedna od omiljenih subotičkih manifestacija ima i humanitarni karakter, te je kao i ranije jedna kućica namenjena prikupljanju dobrotvornog priloga.

"Svake godine je jedan paviljon namenjen skupljanju humanitarne pomoći, a tokom prošlogodinjeg 'Vinterfesta' skupljeno je 120.550 dinara, a taj novac ćemo predati Crvenom krstu, odnosno Narodnoj kuhinji koja funkcioniše u okviru njega", dodaje Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.