Subotica - Društvo - B92 Lokal

Kako se poštuju mere u Subotici? Za tri dana kažnjena četiri lokala

Pripadnici Službe za inspekcijsko-nadzorne poslove od petka do nedelje protekle sedmice kaznili su 4 lokala zbog prekoračenja radnog vremena i prekomernog broja ljudi u objektu, dok je 10 sugrađana dobilo kazne zbog nenošenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

Izvor: gradsubotica.co.rs Subotica
Podeli
Foto: Depositphotos, teamtime
Foto: Depositphotos, teamtime

Prema podacima iz Službe za inspekcijsko- nadzorne poslove u periodu od 26-28. februara, a shodno pooštrenim epidemiološkim merama koje je Krizni štab doneo u petak prošle nedelje, pripadnici ove službe izvršili su kontrolu rada 179 lokala u Subotici, prenosi portal Grad Subotica.

Prilikom kontrole, izrečene su kazne za 4 ugostitelja, dok je 10 sugrađana kažnjeno zbog nenošenja zaštitnih maski na javnom mestu u zatvorenom prostoru.

Iz Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove ističu da cilj njihovog rada nije isključivo kažnjavanje građana, već i preventivno delovanje, ali i pomoć drugim službamam u obavljanju njihovih zadataka.

Tako su pripadnici ovog Sekretarijata tokom protekle nedelje, osim na uobičajenim poslovima iz domena ovog Sekretarijata bili angažovani i kao podrška medicinskim timovima Doma zdravlja koji su radili na vakcinaciji nepokretnih sugrađana.

Kazne za nenošenje maski u zatvorenom javnom prostoru iznose 5000 dinara, dok su kazne za lokale u zavosnoti od kategorije, u rasponu od 150-300.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.