Subotica - Društvo - B92 Lokal

Hrabri Subotičanin savladao pitona nedaleko od dece koja su bezbrižno igrala fudbal

Hrabri Nenad Vučković do juče je zmije viđao samo u zoo-vrtovima, a nije ni sanjao da će se "oči u oči" sa pitonom sresti na tribinama stadiona "Sever" i to tokom treninga njegovog šestogodišnjeg unuka.

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Foto: Shutterstock/Alexandru-Radu Borzea
Foto: Shutterstock/Alexandru-Radu Borzea

"Na terenu je u tom momentu bilo oko stotinu dece uzrasta od 6 do 15 godina. Moj šestogodišnji unuk je jedan od tih mališana, a ja kao ponosni deda posmatrao sam trening sa tribina. U jednom momentu čujem kako neki čovek priča da je video zmiju, okrenem se i ugledam je kako izlazi iz žbunja i prilazi mi", počinje priču sedamdesetjednogodišnji Nenad

"Odmah sam prepoznao da je u pitanju piton, ali mi nije bilo jasno kako se našao tu. Zmija, duga oko metar i po, prošla je pored mene i kada se priblžila terenu na otprilike 2 metra shvatio sam da moram nešto da preduzmem. Uhvatio sam je za rep, a ona se sklupčala i podigla glavu".

Goloruk i bez ikakve opreme, sagovornik lista Subotica.com je uspeo da poklopi "nezvanog gosta" kolicima koja su bila u njegovoj blizini, a potom i da ga savlada.

"Nekakva kolica iz supermarketa su bila pored mene, i ja sam ih okrenuo i poklopio zmiju, ali ona je ubrzo počela da izlazi. Uspeo sam da je uhvatim za glavu i tad je bila moja. Obmotala mi se oko ruke i užasno stiskala. Jedna gospođa mi je dodala ceger u koji sam ubacio pitona, potom sam ceger spustio u obližnju kantu za smeće, a kako se sve nekim čudom poklopilo, pronašli smo vrata od dasaka i poklopili njima kantu", opisuje Nenad

"Policija je potom stigla sa još jednom osobom i piton je odveden u Zoo-vrt".

Da je zmija smeštena u Prihvatilište potvrđeno je pomenutom portalu iz Zoo-vrta, a o ovom slučaju obavešteno je i Tužilaštvo. Nezvanično navodi medij, da je piton čipovan, te je moguće najpre doći do odgajivačnice, a potom i do vlasnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.