Subotica - Društvo - B92 Lokal

Akcija u Subotici: Spremili pakete hrane za 400 socijalno ugroženih porodica FOTO

Zahvaljujući donaciji "Banke hrane" iz Beograda, članice grupe "Obrok za porodicu", uz pomoć volontera, pripremile su juče pakete osnovnih životnih namirnica za 400 socijalno ugroženih porodica, koji će se od danas distribuirati.

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Foto: Subotica.com
Foto: Subotica.com

Još letos grupa "Obrok za porodicu" obratila se za pomoć "Banci hrane", a Subotica je jedan od gradova gde je donirana hrana.

"U pitanju je pet tona hrane, to su brašno, ulje, šećer, pasulj, pirinač, kečap, paštete, tunjevina, naresci, petit i jafa keks. Dobili smo donaciju i 2.000 maski, koje ćemo donirati "Kolevci" i Opštoj bolnici", kaže Dana Radomirović. "Zahvaljujemo Gradu Subotici koji nam je pomogao da se donacija preveze iz Beograda."

"Obrok za porodicu" u Subotici funkcioniše nešto više od godinu dana i aktivno pomaže 250 porodica. Sada će paketi stići do još 150, prenosi Subotica.com.

Foto: Subotica.com
Foto: Subotica.com

"Srećni smo što sada možemo da pomognemo i onim porodicama kojima do sada nismo mogli. U pakovanju hrane pomogli su nam volonteri, bilo nas je 15, a među njima i oni čijim porodicama pomažemo", ističe Tijana Mijović.

Porodicama će paketi biti podeljeni sutra od 10 časova u prostorijama mesne zajednice Ker.

"Naše najugroženije porodice, u koje spadaju samohrani roditelji, roditelji sa decom sa smetnjama u razvoju i naši najstariji sugrađani, sutra će doći lično po pakete hrane. Naši volonteri će nositi pakete onima koji nisu u mogućnosti da dođu, bilo da su u gradu ili u okolnim selima Žednik, Đurđin i Tavankut. Naravno, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera", dodaje Josipa Rončević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.