Novi Sad - Sport - B92 Lokal

Rekonstrukcija "Karađorđa" ipak ne počinje 1. oktobra: Ovo je razlog

Rekonstrukcija stadiona Karađorđe u Novom Sadu ipak neće startovati 1. oktobra, kako je prvobitno najavljeno, a predsednik FK Vojvodina Dragan Zbiljić obrazložio je detaljan plan.

Izvor: eKapija Novi Sad
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Ostaje li Novi Sad bez novog "Karađorđa"?

Prema njegovim rečima, intenzivno se vode razgovori između FS Srbije, Grada Novog Sada i FK Vojvodina i iz admistrativnih razloga pomera se početak radova na rekonstrukciji Karađorđa, te će ovaj klub do kraja ove polusezone igrati na svom stadionu, prenosi eKapija.

"Radovi su bili planirani od 1. oktobra, a do tada će tek biti raspisani tenderi za izvođača radova, tako da sama procedura traje mesec, mesec i po dana, nakon toga sledi potpis ugovora najverovatnije u decembru. Od januara ćemo da vidimo šta će biti, ali nećemo da preciziramo datume", rekao je Zbiljić, a saopšteno je na sajtu FK Vojvodina.

Kako je istakao, ono što "sigurno znamo jeste da imamo 150 miliona dinara obezbeđeno od Grada Novog Sada i 150 od FS Srbije".

"Dobićemo hibridni teren i sve što je potrebno za njegovo održavanje i zaista se zahvaljujem Gradu Novom Sadu i FS Srbije. Važno je istaći da rekonstrukcija van terena, na stadionu, koštaju 540 miliona, nedostaje nam oko 390 miliona i treba da vidimo sa Vladom Srbije i Gradom koliko novca može da bude izdvojeno, te da li treba da smanjimo projekat na nivo onog što može da nam bude obezbeđeno. Stadion je gradski, dakle, očekujemo da se to sredi", kaže prvi čovek kluba.

Navodi, da ukoliko bi sva sredstva bila obezbeđena, stogodišnjicu "Karađorđa" mogli bi da proslave sa UEFA 4 standardom.

"Plan je da za tih 540 miliona dobijemo sve što nam treba - klupski muzej, novu prostoriju za medije i sve što UEFA zahteva za taj UEFA 4 standard", rekao je Zbiljić.

Podsetimo, prethodnih godina najavljivana je gradnja novog stadiona u Novom Sadu kapaciteta do 17.500 gledalaca.

Na zahtev građana, tada je odlučeno i da novi stadion Karađorđe u Novom Sadu bude niži od prvobitno predviđenog, odnosno da zapadna tribina umesto šest spratova ima pet, tj. umesto prvobitno zamišljena 32 metra, bude visoka 28 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.