Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Novih 220 mesta za najmlađe: Novi Sad dobio još jedan vrtić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je novoizgrađeni vrtić Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" na Grbavici, koji se nalazi na uglu ulica Kolo srpskih sestara i Miše Dimitrijevića.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Gordine N/Shutterstock
Gordine N/Shutterstock

"Pre malo više od godinu dana, na ovom mestu smo postavlјali kamen temelјac, a danas smo zajedno u potpuno novom novosadskom vrtiću "Ježeva kućica". Prethodno su na ovoj lokaciji srušeni montažni objekti Mesne zajednice 7. juli i Policijske stanice, a radovi na izgradnji vrtića su završeni u decembru prošle godine. Za izvođenje ovih radova i usluge stručnog nadzora izdvojen je preko 321 milion dinara sa PDV-om, a potom za opremanje još 14 miliona dinara", rekao je Đurić.

Tako su Novosađani dobili "Ježevu kućicu", 77. po redu vrtić Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", istovremeno veoma atraktivan i funkcionalan, u koji je upisano oko 220 dece uzrasta od 1 do 3 godine.

"Raduje me što su deca krenula u ovo zabavište baš na dan Grada Novog Sada, 1. februara ove godine. To je možda slučajna simbolika, ali oni jesu naš istinski novi sad, novi zasad, naša budućnost... Za nas nema veće sreće nego da gradimo nove vrtiće, da je dece što više, da se naš grad podmlađuje i raste", rekao je gradonačelnik Đurić istakavši da su u toku dva značajna projekta - dogradnja i opremanje objekta u Kovilјu gde će vrtić dobiti još oko 600 kvadrata, za još oko još 60 dece koja će krenuti u vrtić u septembru, kao i rekonstrukcija objekta na Klisanskom putu, nakog čega će se steći uslovi za komforan boravak 117 dece.

Ukupna neto površina objekta je 1300 metara kvadratnih, a radovi su obuhvatali i uređenje dvorišta, kao i izgradnju i opremanje dečijeg igrališta. Ono što je veoma značajno, jeste da se prilikom izvođenja radova sa posebnom pažnjom pristupilo očuvanju postojećeg rastinja i sadnji novog zelenila.

Gradonačelnik je tom prilikom čestitao 8. mart – Međunarodni dan žena svim zaposlenim damama u vrtiću, uručivši im mali znak pažnje u vidu cveća i torte.

"Ukupno je 30 novozaposlenih u ovom vrtiću i svima želim srećan rad, a posebno koristim ovu priliku da ovim damama čestitam 8. mart. Hvala vam na posvećenosti, požrtvovanom radu i na odgovornosti koju preuzimate radeći svoj posao. Svim ženama zaposlenim u ovom vrtiću, vaspitačicama, servirkama, spremačicama i stručnim saradnicama, ali i onim najmlađim Novosađankama koje idu u ovaj vrtić, želim sve najlepše i čestitam Međunarodni dan žena", rekao je Milan Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.