Novi Sad - Servisne informacije - B92 Lokal

Obustavlja se saobraćaj – deo ovog bulevara neće biti u funkciji do novembra

Grad Novi Sad realizuje izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Ulici Teodora Pavlovića, u Novom Sadu. Ova ulica čini deo sekundarne ulične mreže i namenjena je isključivo individualnom saobraćaju. Sa zapadne strane ostvarena je direktna veza sa Bulevarom Evrope, a sa istočne strane sa Ulicom cara Dušana.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Foto: Roman023_photography/Shutterstock
Foto: Roman023_photography/Shutterstock

Određena je privremena izmena režima saobraćaja u delu Ulice Teodora Pavlovića, tako da će, u periodu od 5. juna 2023. godine do 12. novembra 2023. godine, u potpunosti biti obustavljen saobraćaj na deonici od Bulevara Evrope do Ulice Braće Krkljuš, navodi se u zvaničnom saopštenju Novog Sada.

Na delu ulice, od kraka ka Ulici Olge Petrov do Ulice braće Krkljuš, u dužini od 320m, planirana je rekonstrukcija postojećeg kolovoza i obostranih pešačkih staza, kao i izgradnja parking mesta. Odvodnjavanje saobraćajnih površina predviđeno je slivnicima u zatvorenu kanalizacionu mrežu, a biće potpuno rekonstruisana vodovodna i kanalizaciona mreža. Postojeće zelenilo će biti sačuvano i biće dopunjeno na mestima gde je to moguće, tako da ne ometa pristup parcelama, ali i da bude usklađeno sa nadzemnom i podzemnom infrastrukturom.

U prethodnom periodu izgrađen je deo ulice u zoni priključenja na Bulevar Evrope i to u dužini od 80 metara, te na ovom delu nije potrebno vršiti rekonstrukciju postojećeg kolovoza i pešačkih staza.

U narednoj fazi izgradnje Ulice Teodora Pavlovića, radovi će se izvoditi na deonici od Ulice Braće Krkljuš do Ulice cara Dušana, a javnost će blagovremeno biti obaveštena o izmenama režima saobraćaja u ovom delu ulice.

Vrednost radova na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Ulici Teodora Pavlovića iznosi 87.598.463,93 dinara, a rok za izvođenje je 210 kalendarskih dana, tako da krajem godine stanovnike ove ulice čeka jedan lepši, prijatniji i funkcionalniji ambijent.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.