Novi Sad - Ekonomija - B92 Lokal

Vučević predstavio potencijalne lokacije Nideku: "Novi Sad postaje industrijski centar" FOTO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa delegacijom japanskog Nideka i predstavio toj kompaniji nekoliko lokacija za novu fabriku.

Izvor: Tanjug Novi Sad
Podeli
Foto: Instagram/milosvucevic_gradonacelnik
Foto: Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Pročitajte još:

B92.net saznaje: Nidek odlučio - japanski gigant dolazi u Novi Sad

Predstavnici japanske kompanije Nidek posetili su Novi Sad kako bi nastavili pregovore o velikoj investiciji koju je prvi put u julu prošle godine pomenuo predsednik Aleksandar Vučić.

Delegaciju Nideka predvodi drugi čovek tog japanskog giganta Kintaro Izumida, a predstavnici grada predstavili su nekoliko poslovnih prostora koji bi mogli odgovarati potrebama te kompanije.

"Danas sam imao veliku privilegiju da u našem gradu ugostim, gospodina Kinteru Izumida drugog čoveka moćnog japanskog Nideka, kompanije koja je jedan od globalnih lidera u proizvodnji elektromotora za vozila nove generacije i da mu pokažem nekoliko poslovnih lokacija koje bi im mogle odgovarati", naveo je Vučević na Instagramu.

Novi Sad postaje industrijski centar, vreme je za istorijsku prekretnicu, poručio je Vučević.

Podsetio je da će ta investicija biti "teška" skoro dve milijarde dolara, da je u planu kupovina 25 hektara zemljišta u industrijskoj zoni Sever 4 i da će se u novoj fabrici proizvoditi do 300.000 jedinica do 2023. godine.

"Ovim naš grad postaje regionalni industrijski centar prvog reda, problem zapošljavanja će gotovo nestati, a posebno mi je drago što će visokokvalifikovani diplomci sa nasish tehničkih fakulteta dobiti još jedno mesto za rad sa izuzetnim mogućnostima za poslovni napredak. Uskoro ćemo živeti onu realnost kakvu je naš Novi Sad uvek zasluživao, hodaćemo kroz jedan moćan i progresivni grad XXI veka, koji je na raskršću puteva, iz koga retko ko odlazi, već mu mnogi dolaze, jer znaju da ce im taj grad pružiti sve ono čemu teže".

To je taj Novi Sad energije, ideja, rada i mladosti, zadovoljnih ljudi i porodica koji u svom gradu ostvaruju karijeru, radeći u prestižnim svetskim kompanijama koje traže vrhunsko obrazovanje, ali i nude izgradnju seta veština koje se retko gde drugde mogu steći, naveo je Vučić.

Takođe, istakao je da je to Novi Sad koga više niko neće moći da zaustavi, grad koji će uskoro prevazići čak i ono što su donedavno bili samo snovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.